Centar raDOSTI

Edukacija u sklopu projekta Centar raDOSTI

U sklopu projekta Centar raDOSTI ovog je tjedna Centar za kulturu Rudar Mursko Središće bio domaćin edukacije za predstavnike partnerskih udruga i suradnika s područja Murskog Središća.

Vodstvo vrlo aktivnih lokalnih udruga sudjelovalo je na edukaciji o organizaciji akcija i kampanja i povećanju vidljivosti, a kao neizostavna tema raspravljalo se i o mogućnosti provedbi redovnih i projektnih aktivnosti u vrijeme kad je potrebno poštivati stroge epidemiološke mjere.

Edukaciju je provela Marina Kolar, dugogodišnja voditeljica i članica u različitim udrugama, a danas poduzetnica i vlasnica obrta za edukaciju i savjetovanje Konekta.

Cilj projekta Centar raDOSTI je omogućiti osnaživanje kvalitete života zajednice, radno okupacijskih, psihofizičkih, kreativnih vještina, te potaknuti razvoj društvenih i socijalnih aktivnosti stanovnika projektnog područja. 

S obzirom na situaciju, svi razmišljamo na koji način je moguće i dalje pružati kvalitetne aktivnosti u lokalnoj zajednici, kao i sudionicima, tako da se dio aktivnosti preselio online.

Udruge ne miruju pa koriste ovo vrijeme i kako bi odradile planove i po završetku situacije pružile svojoj zajednici i članstvu još zanimljivih aktivnosti.

Pozivamo sve zainteresirane da se jave voditeljima udruga i provjere na koji način se mogu  uključiti – i kao članovi, svirači, plesači, pjevači, ali i provoditelji aktivnosti, volonteri za praćenje aktivnosti i objavu zanimljivosti na društvenim mrežama i slično.

Vodeći partner na projektu je Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, dok su uz Grad Mursko Središće partneri još Udruga za sindrom Down Međimurske županije, Matica umirovljenika Međimurske županije – podružnica umirovljenika Mursko Središće, Kulturno umjetničko društvo “Mura” Mursko Središće, Udruga Serjojnske mame i beb. Ulogu suradnika na projektu ima Gradski puhački orkestar Mursko Središće i Društvo “Naša djeca” Mursko Središće.

Ukupna vrijednost projekta je 1.901.999,91 kn. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Posredničko tijelo razine 1 je Ured ua udruge Vlade Republike Hrvatske, dok funkciju posredničkog tijela razine 2 obavlja Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Najnovije