NESVAKIDAŠNJA AVANTURA

VOŽNJA IZDRŽLJIVOSTI Međimurci na motociklima u manje od 24 sata prešli više od 1800 kilometara!

Ovaj izazov ima konkretna i stroga pravila te postavlja ciljeve od 1000 milja (1611 kilometara) neprekidne vožnje u roku od 24 sata koju su ovi avanturisti prevalili i prije roka

U petak, 9. listopada, trojica Međimuraca tzv. Pikača krenulo je u pohod na prestižno postignuće u svijetu avanturističkih motociklista – neprekidnu 24-satnu vožnju samo s minimalnim odmorom za okrijepu u takozvanoj kategoriji ‘Saddlesore 1000’, izazovu svjetske organizacije vozača ‘Iron Butt Association’ koja broji više od 75 tisuća članova.

Naime, ova vožnja izdržljivosti ima konkretna i stroga pravila te postavlja ciljeve od 1000 milja (1611 kilometara) neprekidne vožnje u roku od 24 sata koju su ovi avanturisti, prvi takve hrabrosti u Međimurju, prevalili i prije roka. Ujedno, ako su uspjeli zadovoljiti sve uvjete, ta je vožnja njihova ulaznica u spomenutu svjetski poznatu organizaciju motociklista.

S istog mjesta gdje su u petak započeli rutu, kod čakovečkog Pikač Cluba, u subotu 10. listopada, odvažni Mišo Trstenjak, Luka Bakač i Endi Šafranec završili su vožnju sa svom potrebnom dokumentacijom i dokazima, a na cilju su ih dočekali i ostali članovi društva Free riders Pikači. Avantura se odvijala isključivo hrvatskim autocestama te su tempo određivale vremenske prilike, koje su većinom išle na ruku vozačima.

Kako kažu, bili su vrlo dobro fizički i psihički pripremljeni i pomno organizirani, što na samom kraju od vozača i iziskuje ovakva vožnja.
– U pravilu je bitno unositi minimalne količine tekućine kako bi smanjili potrebu za stajanjem, uzimati male zalogaje za energiju te bilježiti točenje goriva i fotografiranje računa i lokacije, zbog dokaza organizaciji. Velika pomoć pri brzini završetka rute bio nam je brži prolazak kroz naplatne kućice, tj. ENC – ispričali su između ostalog pri povratku. Umor kao i poprilično izazovna noć s niskim temperaturama nisu olakšali ovaj nimalo lak pothvat, no zajednički cilj ih je natjerao da završe izazov. Sljedeći korak je slanje dokaza o prijeđenoj vožnji u Iron Butt Association i čekanje potvrde o primitku.

– Potreban je jako čvrst karakter za ovakav pothvat. Znali smo u što se upuštamo, a definitivno smo dokazali da je izvedivo. Mogli bi i još ako treba, nije problem – poručili su. Na pitanje bi li ponovili, bez oklijevanja su dali pozitivan odgovor te najavili kako je ovo samo dokaz da mogu krenuti i na još dulje rute. Čestitamo na hrabrosti!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije