Humanitarci u III. OŠ Čakovec: Život nam vraća samo ono što dajemo drugima

Humanitarci u III. OŠ Čakovec: Život nam vraća samo ono što dajemo drugima

Već se godinama III. OŠ Čakovec potiče svoje učenike na sudjelovanje u različitim humanitarnim akcijama. I ovo predblagdansko vrijeme u školi protječe u znaku humanosti i darivanja.

Prva u nizu bila je akcija prikupljanja odjeće za štićenike CARITASA koja je završena 7. prosinca 2011. Istovremeno, započela je i akcija Centra za socijalnu skrb “Daruj prijatelja” u kojoj škola sudjeluje već treću godinu.

Poklon paketi za nepoznate prijatelje, koji se za sada još uvijek skupljaju u školskom holu ispod Božićnoga drvca, bit će dopremljeni u Centar oko Božića. Od 12. prosinca u školi je započela i akcija prikupljanja slatkiša koju organizira “Lion club” Zrinski Čakovec.

Svi razredni odjeli također su uključeni i u kupnju UNICEFOVIH čestitaka, a do kraja polugodišta trajat će i CARITASOVA akcija “Za tisuću radosti”. U ovu akciju učenici se uključuju simboličnom kupnjom straničnika za knjige za koji uplaćuju do 5,00 kuna.

“Ponosni smo što se naši učenici rado i u velikom broju odazivaju svim ovakvim akcijama, što ih roditelji zajedno s nama uče humanosti i ljepoti davanja i dijeljenja. Čineći dobra djela, činimo dobro i sebi, jer život nam uvijek vraća ono što iskreno i od srca dajemo drugima.”, kažu u školi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije