Održana radionica “Menadžment volontera”

Održana radionica “Menadžment volontera”

U organizaciji Volonterskog ureda Međimurja – VUM održana je radionica “Menadžment volontera”. Radionica se održala u srijedu, 7. prosinca 2011. u trajanju od 9 do 17 sati u prostorijama udruge Autonomni centar – ACT u sklopu kojih se nalazi i volonterski ured.

Volonterski rad, pored dobre volje volontera, zahtijeva i puno znanja i vještina s područja vođenja volontera i motivacije volontera od strane organizatora volontiranja. Jedan od načina putem kojeg volonterski ured želi organizacijama/institucijama nuditi pomoć pri uspostavi i vođenju svojih volonterskih programa je edukacija o menadžmentu volontera.

Radionica je dio aktivnosti projekta City volunteers, koji je financiran IPA operativnim programom Slovenija – Hrvatska 2007. – 2013. Projekt djelomično financira Europska unija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

U Međimurskoj županiji projekt provodi udruga Autonomni centar – ACT. Četrnaest predstavnika organizacija/institucija iz Međimurske i Varaždinske županije na radionici je dobilo uvid o temama poput planiranja uključivanja volontera, volonterskog pravilnika, volonterskog ugovora, opisu radnog mjesta volontera, načinu dovođenja volontera te njihovom motivacijom i o evaluaciji volonterskog programa. Voditeljica radionice bila je Marina Kolar iz udruge Zora.

Cilj Volonterskog ureda  Međimurja – VUM je stvoriti bazu volontera i bazu organizatora volontera, međusobno ih povezivati te nuditi edukacije o volonterstvu i upravljanju volonterima. Veliki broj prijava na ovu radionicu dodatni je poticaj u radu i samim time dobar temelj za daljnji plan aktivnosti volonterskog ureda.

Misija je usmjerena na promociju volonterstva na području Međimurske županije. Želja je osvijestiti građane o volonterstvu, poticati razvijanje volonterskih programa u organizacijama ili javnim ustanovama, poticati volontiranje građana svih generacija te surađivati sa srodnim organizacijama na području Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije