Mala Subotica: Danas proslava potpisivanja Ugovora o pristupanju EU

Mala Subotica: Danas proslava potpisivanja Ugovora o pristupanju EU

Njemački veleposlanik, predstavnici njemačko-hrvatskoga gospodarstva i Međimurske županije slave potpisivanje Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji u Maloj Subotici 9. prosinca 2011.

Šefovi država i vlada Republike Hrvatske te dvadeset i sedam zemalja članica Europske unije kao i predsjednik Europske komisije u Bruxellesu će potpisati Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.

Taj iznimno važan događaj na putu Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije, veleposlanik dr. Bernd Fischer, predstavnici njemačko-hrvatskog gospodarstva i Međimurske županije proslavit će u Maloj Subotici.

Domaćin proslave u petak 9. prosinca 2011. u 19.00 sati, kojoj će se pridružiti veleposlanik i veći broj njegovih suradnika, bit će poduzeće Haix Croatia u Maloj Subotici kod Čakovca (adresa: Gospodarska 1). Ovo poduzeće jedan je od najuspješnijih primjera njemačko-hrvatske gospodarske suradnje te je ogledni primjer investicije koja spaja visoku tehnologiju, tradiciju, ekološku održivost i ekonomsko-socijalni napredak lokalne zajednice.

Pridružujući se upravo ovoj proslavi, veleposlanik dr. Fischer želi istaknuti posebnu ulogu regija, gradova i općina izvan glavnog grada te posebno značenje malih i srednjih poduzeća u europskom procesu ujedinjenja.

Ovom događaju nazočit će međimurski župan Ivan Perhoč, drugi predstavnici Međimurske županije, Čakovca i Male Subotice, susjednih općina tj. županija Slovenije i Mađarske, te veći broj predstavnika hrvatsko-njemačkih poduzeća i Hrvatsko-njemačke industrijske i gospodarske komore.

Veleposlanik dr. Fischer će na svečanom dijelu proslave uručiti priznanje za zasluge u razvitku njemačko-hrvatskog prijateljstva:

– županu Ivanu Perhoču
– ravnateljici Gimnazije Čakovec Tei Dragić Runjak
– ravnateljici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Dušanki Novak
– predsjedniku uprave tvrtke Haix Ewaldu Haimerlu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije