Održana radionica “Menadžment volontera”

Održana radionica “Menadžment volontera”

U organizaciji Volonterskog ureda Međimurja – VUM održana je radionica “Menadžment volontera”. Radionica se održala u srijedu, 7. prosinca 2011. u trajanju od 9 do 17 sati u prostorijama udruge Autonomni centar – ACT u sklopu kojih se nalazi i volonterski ured.

Volonterski rad, pored dobre volje volontera, zahtijeva i puno znanja i vještina s područja vođenja volontera i motivacije volontera od strane organizatora volontiranja. Jedan od načina putem kojeg volonterski ured želi organizacijama/institucijama nuditi pomoć pri uspostavi i vođenju svojih volonterskih programa je edukacija o menadžmentu volontera.

Radionica je dio aktivnosti projekta City volunteers, koji je financiran IPA operativnim programom Slovenija – Hrvatska 2007. – 2013. Projekt djelomično financira Europska unija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

U Međimurskoj županiji projekt provodi udruga Autonomni centar – ACT. Četrnaest predstavnika organizacija/institucija iz Međimurske i Varaždinske županije na radionici je dobilo uvid o temama poput planiranja uključivanja volontera, volonterskog pravilnika, volonterskog ugovora, opisu radnog mjesta volontera, načinu dovođenja volontera te njihovom motivacijom i o evaluaciji volonterskog programa. Voditeljica radionice bila je Marina Kolar iz udruge Zora.

Cilj Volonterskog ureda  Međimurja – VUM je stvoriti bazu volontera i bazu organizatora volontera, međusobno ih povezivati te nuditi edukacije o volonterstvu i upravljanju volonterima. Veliki broj prijava na ovu radionicu dodatni je poticaj u radu i samim time dobar temelj za daljnji plan aktivnosti volonterskog ureda.

Misija je usmjerena na promociju volonterstva na području Međimurske županije. Želja je osvijestiti građane o volonterstvu, poticati razvijanje volonterskih programa u organizacijama ili javnim ustanovama, poticati volontiranje građana svih generacija te surađivati sa srodnim organizacijama na području Hrvatske.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije