ONA JE NAŠ PONOS

VIDEO I FOTO Laura Čurin iz Donjeg Mihaljevca dobitnica je vrijedne međunarodne nagrade

Među mladim pjevačima diljem svijeta osvojila je nagradu 'Zvjezdano ljeto u Odesi'

– Da nije ovog nesretnog koronavirusa sigurno bi početkom lipnja bila u Ukrajini među mladim pjevačima iz cijeloga svijeta. Oni u tamošnju Odesu dolaze tradicionalno kako bi pokazali svoje pjevačke sposobnosti, znanja i mogućnosti. To se nije dogodilo, nisam vidjela Odesu, no u natjecanje sam se uključila online – ispričala nam je za nedavna posjeta Donjem Mihaljevcu 15-godišnja Laura Čurin koja ovdje živi sa svojom obitelji.

Dodala je kako joj je najveća potpora u tome bila mama Oksana Poljak, koja je porijeklom iz Sibira, a njezin je tata iz Zebanca.

Laura u društvu majke Oksane

Laura je dodala da je imala dvostruke probleme u komunikaciji na daljinu, škola i međunarodni festival. OŠ Sveta Marija je uspješno okončala i namjerava najesen u Gospodarsku školu. Na glazbenoj sceni Međimurja ostat će i dalje jer je od svoje devete godine solistica zbora Udruge ruskog govornog područja koja djeluje u Međimurju. Dodala je k tome kako je uz pjevanje počela i svirati pa je završila dva razreda Glazbene škole – smjer klarinet.

Glazbena voditeljica Tatjana Mikolaj je najzaslužnija za njezin glazbeni uspon i visoko osvojene nagrade. Laura, izdvoji nam one kojima se posebno ponosiš?

– Spomenut ću lanjsku godinu i nagradu za najbolji vokal na Međunarodnom festivalu “Veseli veter” održanom u Ljubljani – kaže i dodaje kako se ponosi s prvim mjestom na Šestom balkanskom festivalu ruske pjesme, a osvojila je grandprix u sastavu zbora “Kalinke”. To je poseban ponos, a ponos je i njezin obol što je bila sudionicom mnogim akcijama posvećenim 75. godišnjici pobjede nad fašizmom što su se obilježavale u Rusiji, kao ‘Dan pobjede’, ‘Geografija pobjede’, ‘Parada pobjede’… I tu se je njezin glas daleko i s odjekom čuo.

Zamolila nas je da spomenemo kako uz pjesmu još jako voli crtati te da posebno voli životinje. Čovjek koji voli životinje voli i ljude, komunikaciju s njima. Laura je to u razgovoru pokazala, no ni u jednom trenutku nije se dalo naslutiti da ona uz hrvatski jezik vrsno govori i materinski jezik svoje mame.

Laura na međimursku scenu proboj traži ruskom pjesmom. No, to je najmanje važno i bitno. Najvažnije što Laura nosi o sebi, dobar duh, vrsni glas, stas, a sve elemente za neko novo glazbeno i umjetničko sutra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije