Sveta Marija: Poznato devet novih općinskih stipendista

Sveta Marija: Poznato devet novih općinskih stipendista

Načelnik općine Sveta Marija Dean Hunjadi raspisao je natječaj za dodjelu studentskih stipendija za akademsku godinu 2011./2012. Pravo na stipendiju mogli su ostvariti redovni studenti dodiplomskih i diplomskih studija i to ako su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Sveta Marija, da imaju status redovnog studenta, a nemaju odobrenu stipendiju po drugoj osnovi i da nisu stariji od 27 godina.

Ovih je dana na općinskim internet stranicama objavljena bodovna lista koju je sastavilo tročlano povjerenstvu u sastavu Željko Pavlic, Nataša Vidović Zadravec i Željko Strbad.

Tabela je izrađena prema propisanim kriterijima: socijalno stanje, opći uspjeh u prethodnoj godini (za studente prve godine i uspjeh tijekom srednjoškolskog školovanja, ako su bili oslobođeni završnog ispita ili mature) i sudjelovanje na natjecanjima, osvojene nagrade, postignuti rezultati i objavljeni radovi.

Na općinsku adresu zamolbe je poslalo šesnaest studenata, a njima devet su one odobrene. Iz Donjeg Mihaljevca to su Ana Zadravec, Benjamin Skoliber i Bojan Kranjec, a iz Svete Marije stipendije će dobivati Maja Frančić, Mateja Pavlic, Laura Zadravec, Marija Poljak, Domagoj Lukan i Helena Kražinec.

Za studij u mjestima udaljenima do 50 km ona iznosi 300 kn mjesečno, a za studij u mjestima udaljenima više od 50 km studenti će primati 500 kn mjesečno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije