UZ DANE OPĆINE MALA SUBOTICA

KULINARSKA MANIFESTACIJA I lovci kuhali gulaš, glavni kuharski majstor bio je Željko Glad

Sastavnica obilježavanje Dana općine Mala Subotica je i kulinarska manifestacija u kuhanju gulaša. Nezaobizani sudionici manifestacije su bili i članovi LD Jarebica Mala Subotica.

Mnoštvo kraj njihovog kotla je predvodio 59-godišnji Željko Glad, kuharski majstor ne samo u svom lovačkom društvu već i na razini Lovačkog saveza Međimurske  za što je više puta nagrađivan. 

U “inspekcijskom” nadzoru sadržaja kotlića bio je i općinski načelnik Valentino Škvorc koji je posebno pohvalio lovce Prepelice jer oni su prvi kada treba pripremiti jela od divljači, a prednjače i u drugim akcijama…

Od Željka smo doznali osnovne sastojke za lovački gulaš uz napomenu da svaki kuhar ima posebnu recepturu za pripremu pa tako i on. Koja je to? Diplomatski, a to je bilo i sve, je rekao da osnovu za dobar gulaš čine tri vrste mesa.

– A ostalo su finese koje vam, uz duboko poštovanje, neću odati – kazao je i u šali dodao kako će oni svoj gulaš kuhati tako dugo dok njegov miris ne preplavi Malu Suboticu.

Našalio se je na račun svoga prezimena dodavši da ga s pravom i nosi jer je uvijek gladan. Pohvalio se je kako je i predsjednik DVD-a Palovec već četiri mandata i kako društvo ove godine obilježava stoti rođendan koju je proslavu desetkovala korona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije