DELA SE

NOVOSTI IZ SVETE MARIJE Radovi na općinskoj zgradi privedeni kraju

- Nadogradnjom općinske zgrade i uređenjem okoliša dobit će se adekvatni uvjeti za rad općinskih službenika - kaže načelnica Đurđice Slamek.

Renovirana općinska zgrada u Svetoj Mariji postala je mjesni ukras.

– Eto uspjeli smo i nju privesti kraju i sljedeći tjedan bismo se polako počeli u nju i seliti. Jedva čekam jer smo u prostorima DVD-a, u ekstremno lošim uvjetima, proveli gotovo 10 mjeseci. Pored toga konačno će i naša općinska zgrada zadovoljavati uvjete koje bi svaka općina trebala imati – riječi su općinske načelnice Đurđice Slamek.

Unatoč tome oko zgrade, odnosno u samom mjesnom središtu, još traju građevinski radovi o kojima načelnica Slamek kaže:

– Općinska zgrada je gotovo spremna za useljenje, danas će početi montirati namještaj jer smo dio namještaja morali kupiti. Kako zbog pandemije korona virusa nisu na vrijeme započeti, a time ni dovršiti planirane radove sada smo u velikoj gužvi i centar naselja je veliko gradilište i radilište – istaknula je i dodala:

‘Naime, Općina već nekoliko godina namjerava postaviti bistu našem Ivanu Mustaču – Kantoru i ove godine ćemo je konačno uspjeti postaviti. No, da bismo uspjeli postaviti bistu u uređeni prostor, koji se neće devastirati, postavljanjem cijevi za kanalizaciju dogovorili smo da se na tom dijelu ispred općinske zgrade napravi kanalizacija te su radovi u tijeku. Most, koji prolazi centrom naselja, je dotrajali pa sam dogovorila s Hrvatskim vodama, da se napravi novi kako se ne bi desilo da se zbog dotrajalosti mora mijenjati za koju godinu, a nakon što se asfaltira prometnica koja prolazi iznad njega pa su i ti radovi u tijeku.’

Dodala je kako spomenutim radovima na uređenju okoliša zgrade smanjuju zelenu površinu i proširili prometnicu na tom dijelu jer je ista bila preuska, a iza općinske zgrade izgradit će se i 2-3 parkirna mjesta za djelatnike općine kako bi se ispred zgrade oslobodila 2 parkirna mjesta za stranke.

Kako su do sada zastave bile postavljene na općinskoj  zgradi, a iste se sada na to mjesto ne mogu postaviti zbog toplinske fasade postavljeni su jarboli za zastave.

Za kraj je dodala: ‘Vjerujem da ćemo sve potrebite radove uspjeti završiti do sljedeće nedjelje kada će biti otkrivanje biste Ivanu Mustaču – Kantoru. Ostat će samo asfaltiranje prometnice jer nema smisla da se asfaltira samo taj dio ceste. Nadogradnjom općinske zgrade i uređenjem okoliša dobit će se adekvatni uvjeti za rad općinskih službenika što će pridonijeti produktivnosti njihova rada, a ako tome dodamo uređeni okoliš naša Sveta Marija biti će još ljepša – završila je s ponosom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije