'VIŠE NE MOŽEMO ŠUTJETI'

FOTO Tridesetak autobusa poduzetnika prosvjeduje u Zagrebu: ‘Vlada nam ne da raditi, neka nam onda pomogne!’

Traže hitne mjere od Vlade kako bi im se vratilo pravo na rad i spasilo na desetke tisuća radnih mjesta

Poduzetnici iz cijele Hrvatske stigli su na prosvjed u Zagreb u organizaciji Udruge Glas poduzetnika. Među njima su povremeni prijevoznici, turistički djelatnici i poduzetnici koji se bave eventima, a traže hitne mjere od Vlade kako bi im se vratilo pravo na rad i spasilo na desetke tisuća radnih mjesta, piše RTL.

Prva skupina od 40 prosvjednika oko 13 sati okupila se na Markovu trgu. Kako je kazao predsjednik uduge Hrvoje Bujas, riječ je o prvom prosvjedu poduzetnika u Hrvatskoj u proteklih 30 godina jer oni više ne mogu šutjeti.

“Država nam je onemogućila da radimo i stoga od nje očekujemo da nam financijski pomogne. Ne možemo čekati dva mjeseca do konstituiranja novog Sabora i Vlade nego već idući tjedan od ministara turizma, financija te prometa očekujemo konkretne odgovore koliko se novca novca za Hrvatsku biti namijenjeno od 500 milijardi eura koliko je EU predvidjela za pomoć poduzetnicima pogođenima koronakrizom”, poručio je Bujas.

Iz cijele Hrvatske u Zagreb je, kažu u udruzi Glas poduzetnika, došlo 30-ak autobusa i kombija, a očekuje se da će u prosvjedu ukupno sudjelovati između 600 i 800 ljudi – poduzetnika i aktivista, ali i građana koji im se za sada u manjem broju spontano pridružuju.


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije