Promovirana knjiga “Antologija međimurske mlade lirike” u Gimnaziji

Promovirana knjiga “Antologija međimurske mlade lirike” u Gimnaziji

Antologija međimurske mlade lirike je naslov je knjige koja je promovirana 15. studenog 2011. u čakovečkoj Gimnaziji, a koju je priredio prof. Ivan Pranjić. Knjiga je nastajala u rasponu od dva desetljeća (1991. – 2011.).

Većina zastupljenih pjesnika književno je odrastala u čakovečkoj Gimnaziji  koja školske  godine 2011./ 2012. slavi pedesetu obljetnicu djelovanja. U dupko punom holu čakovečke Gimnazije uvodnim riječima  publici se obratila ravnateljica škole prof. Tea Runjić-Dragić koja je pozdravila prisutne, a između ostalih i s riječima “…uživajmo u današnjoj večeri…”.

Doista bilo je pravo uživanje naizmjence slušati poeziju i glazbene točke pod vodstvom prof. Damira Rodigera, a sve to u interpretaciji mladih nadarenih učenika Gimazije. Ispred nakladnika Matice Hrvatske, ogranka Čakovec, obratio se prof. Stjepan Hranjec koji je čestitao Gimnaziji 50. godišnjicu te izrazio dvostepenu radost.

Prva je što ovim događajem zaključujemo Mjesec knjige, a drugo što ovim uveličavamo suradnju Matice Hrvatske ogranka Čakovec i čakovečke Gimnazije. Istaknuto je da ova suradnja može koristiti kao primjer svim županijskim ograncima u Republici Hrvatskoj jer je ogranak Čakovec treći po broju članova (nakon Zagreba i Splita), a u toj brojci u čakovečkom ogranku gotovo trećinu čine učenici čakovečke Gimnazije.

Prof. Hranjec čestitao je priređivaču knjige prof. Ivanu Pranjiću, svim autorima koji su u knjizi zastupljeni, kao i Gimnaziji na “…50 mladih ljeta…”

Nije na odmet spomenuti preporuku priređivača prof. Ivana Pranjića da svakako požurimo kupiti svoj primjerak knjige “…jer će brzo planuti…”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije