Održan sastanak zimske službe u prostorijama ŽUC-a

Održan sastanak zimske službe u prostorijama ŽUC-a

Dana 3. studenog 2011. u prostorijama Županijske uprave za ceste Međimurske županije, održan je sastanak zimske službe za razdoblje 2011/2012. god., javlja ŽUC na svojim internet stranicama.

Cilj sastanka bio je dogovor oko koordinacije aktivnosti za vrijeme trajanja nadolazeće zime i postupci kod sprječavanja iznenadne poledice u kratkom vremenskom periodu .
Sastanku su bili nazočni predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskih cesta, Ministarstva unutarnjih poslova, Tegre, Pavlic-asfalt-betona, PZC-a, Grada Čakovca, Preloga, Murskog Središća i ŽUC-a.

Pregledom Plana zimske službe 2011/2012 i rasprave, donesen je zaključak da su poduzete sve mjere i predradnje potrebne za održavanje javnih cesta u zimskim uvjetima, neophodne za prohodnost javnih cesta i sigurno odvijanje prometa za utvrđeni režim prometa u zimskom razdoblju.

Izvođač radova koji ima sklopljen Ugovor sa ŽUC-om poduzeti će sve potrebne mjere, kako bi se spriječilo izlijetanje motornih vozila, uz uvjet da su vozači prilagodili brzinu uvjetima (snijeg i poledica) na cesti. Odgovornosti i obveze vozača , jasno su određene Pravilnikom o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama (NN 92/05).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije