ZIMSKA SLUŽBA Novi centimetri snijega, ceste su prohodne

Snijeg je tijekom noći dodatno zabijelio međimurski kraj. U petak navečer nam je prvo padala ledena kiša koja je postepeno prelazila u snijeg.

Provjerili smo kakvo je stanje u Međimurju. – Promet se odvija usporeno, no bez većih zastoja i sve su ceste prohodne – kaže Stjepan Marčec, koji provodi nadzor rada Zimske službe.

– Nakon jučerašnje ledene kiše krenuli smo u posipavanje, a sada su vani ralice. Na terenu je 12 ralica, 2 kombi posipača i 16 cestara. Više snijega palo je u gornjem dijelu Međimurja oko 10-tak centimetara, dok je u donjem dijelu palo upalo manje. Na cestama ima kašastog snijega pa treba biti oprezan. Snijeg bi prema prognozama danas trebao prestati padati – rekao nam je Marčec.

Čitatelji nam javljaju kako na cestama ispod snijega ima leda. Nikkao na put ne krećite na put bez zimske opreme i brzinu prilagodite uvjetima na cesti.

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici zbog kiše koja se smrzava na tlu te snijega vozi se otežano. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i ne kreću na put bez zimske opreme.

Opreznije treba voziti autocestom A4 Goričan-Zagreb između čvorova Breznički Hum i Novi Marof (na 51.km) zbog opasnosti od naleta na divljač, javlja HAK.

Subota donosi pretežno oblačno vrijeme i veći dio dana uglavnom suho, a kasno poslijepodne i navečer su moguće mjestimične oborine, slaba kiša koja se može smrzavati na tlu ili snijeg.

Vjetar slab istočnih smjerova. Najviša dnevna temperatura od -3 do 0°C

U nedjelju će biti djelomično sunčanih i oblačnijih razdoblja i uglavnom suho. Ujutro je ponegdje moguća magla.

Vjetar slab jugoistočni. Jutarnja temperatura od -5 do -2°C, a najviša dnevna od -1 do 2°C.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije