IZBORNA SKUPŠTINA

GODINA ZA POVIJESNICU Mažoretkinje Kotoribe predstavljale svoje mjesto i Međimurje na Europskom prvenstvu u Francuskoj

Kolovoz 2019. godine ostat će zapisan zlatnim slovima u radu Udruge Mažoretkinje Kotoribe. Predsjednica Udruge će i dalje biti Tatjana Hunjadi Toplek.

Posljednjeg dana veljače Mažoretkinje Kotoribe održale su godišnju izbornu skupštinu. 2019. godini mažoretkinje su djelovale u 5 skupina: seniorski sastav, kadetski, dječji sastav, minime sastav i vrtić, a trenerice su bile Jelena Vojvoda, Monika Mikulan, Gabrijela Sabol i Marta Vojvoda.

U listopadu mjesecu organizirali su upis novih članica gdje se upisalo 10 članica i sada ih je ukupno 55 članica 2019. Izvješće o minulom radu podnijela je tajnica Udruge Marta Vojvoda. Rekla je kako su lanjsku godinu otvorile nastupom već u veljači  seniorskog sastava na malonogometnom spetaklu između Futsala Dinama i MNK Kluba 75.

Zatim, slijedio nastup u Selnici povodom Valentinova na kojem je sudjelovao dječji sastav. Krajem mjeseca tradicionalno su sudjelovale na maškarama s maskom Pčelari gdje su osvojile prvo mjesto. Nastupi su redali i dalje i gotovo svaki mjesec su imale neku od aktivnosti. Istaknut je travanj kada kadetski sastav, dječji i minime sastav sudjelovali su na Regionalnom prvenstvu mažoretkinja u Glini u kategoriji Prvi i Viši korak gdje je ukupno osvojeno 15 zlata, 4 srebra i 2 bronce. Krajem mjeseca održavalo se 23. Državno prvensvo mažoretkinja u gradu Jastrebarskom gdje su se seniorke s odličnim 7. mjestom plasirale na Europsko prvenstvo u Francuskoj u gradu Agenu gdje su predstavljale Međimurje i Kotoribu.

Za Eurospko prvenstvo su se pripemali cijelo ljeto. Prvenstvo je trajalo 5 dana u gradu Agenu. – Prvenstvo smo otvorili defileom kroz centar grada na kojem je sudjelovalo preko 2500 mažoretkinja. Na natjecanju  smo se predstavile s koreografijom i defileom i slobodno vrijeme iskoristili za razgled grada. Među brojnim timovima iz Češke, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Poljske, Srbije, Mađarske, domaćina iz Francuske, Slovačke i domaćih timova iz Hrvatske seniorski sastav je u teškoj konkurenciji izborio odlično 7. mjesto u Europi. Također, osim grada Agena posjetili smo Nicu i Milano. Nadamo se da smo ostavili trag, nadahnuće i motivaciju za sljedeće generacije koje dolaze – čuli smo u izvješću.

U svibnju su održale tradiocionalni 14. Mažoret show gdje su se svi sastavi predstavili sa svojim koreografijama koje su marljivo uvježbale, a svoje prve mažoret korake pokazale su članice iz vrtića kojima je to bio prvi nastup. Uslijedili su potom nastupi na kotoripskim manifestacijama kao i onima izvan Kotoribe. Organizirale su i 4. mažoret kamp u Sportskom parku NK Graničara u Kotoribi koji su vodile njihove trenerice uz pomoć seniorki. Kamp je trajao 5 dana i kroz njega je, uz njihove redovne članice, prošlo 70-tak djevojčica od 4 do 14 godina koje su kroz ples i igru upoznale osnove mažoret plesa.

Uz još neke nastupe i aktivnosti za kraj godine organizirale su božićno druženje i darivanje  mažoretkinja. – Lijepo smo se nasmijali, zabavili i uspješno završile prošlu godinu. Od ostalih aktivnosti koje smo imali moram spomenuti i zahvaliti mamama koje su se odazvale, a to je pečenje kolača za skupštinu, Mažoret show, Božićni sajam, Dane Kotoribe, Dane šibe i ribe i čišćenje dvorane, izrada maske za Fašenk, pomoć u pečenju fritula, languša i kokica za natjecanje – istaknuto je u izvješću.

Kako u 2020. godini?

Već je u veljači odradile tri aktivnosti. Kadetski sastav nastupio je u Selnici gdje su bili gosti Selničkim mažoretkinjama na njihovoj priredbi povodom Valentinova. Trenerice Marta Vojvoda i Monika Mikulan sudjelovale su na seminaru tehniciranja štapom čiji domaćin su bile Mažoretkinje Pisarovine. Ovaj mjesec, točnije 8. ožujka domaćini su Regionalnog natjecanja Prvi i viši korak za središnju Hrvatsku u organizaciji HMS-a, nastupa njihovih 30 članica – 22 u prvom i 8 u višem. Sve se to održava se u sportskoj dvorani OŠ Jože Horvata Kotoriba, početak je u 11,00 sati.

15. ožujka dječji sastav nastupa u Nedelišću na godišnjoj priredbi mažoretkinja Nedelišća. U travnju će biti sudionice Državnog prvenstva u Glini, a u svibnju  je njihov 15. Mažoret show, a potom će uslijediti aktivnosti kontinuiteta na razini mjesta i nekim međimurskim sredinama. Izabrano je novo vodstvo Udruge. Predsjednica će i dalje biti Tatjana Hunjadi Toplek, dopredsjednica Tamara Hrašćanec-Svrta, tajnica Marta Vojvoda, blagajnica Petra Klarić Kos, dok će ostale članice UO biti: Manuela Tomašić, Sanja Lukša, Valentina Židov, Adela Lehki i Romina Šalamon.

U svom obraćanju okupljenima je dosadašnja i nova predsjednica istaknula zahvalnost svima koji su Udruzi na bilo koji način pomogli, pogotovo trenerici Jeleni Vojvoda uz napomenu kako je nastup seniorki u Francuskoj bio njihov posljedni u tom sastavu pa su glede toga nagrađene pljeskom i zahvalnicama. Radost njihovog postojanja i postignutih rezultata na skupštini je izrazio općinski načelnik Ljubomir Grgec i predstavnici općinskih udruga s kojima su mažoretkinje surađivale.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije