održan i stručni seminar

IZBORNA SKUPŠTINA Ratko Matotek i nadalje predsjednik Društva građevinskih inženjera i tehničara Međimurja

Plan Društva je za sljedeće razdoblje pokušati animirati mlađe kolege da se učlane

U obiteljskoj Vinariji Tomšić je 29. studenog 2019. godine održana izborna skupština Društva građevinskih inženjera i tehničara Međimurja DGITM Čakovec. Prije skupštine je održan stručni seminar s temom “Projekt sanacije nadvožnjaka u Čakovcu s primjenom sanacijskih materijala”.

Vrlo zanimljivo stručno predavanje o ovom projektu održali su projektanti i nadzorni inženjeri iz INGOLAB d.o.o. Čakovec Velimir Pavlic, dipl.ing.građ. i Silvije Šajn, mag.ing.aedif. također članovi DGITM-a. Na predavanje kolega iz INGOLAB-a d.o.o. nadovezao se Marko Iveković, dipl.ing.građ. iz MAPEI CROATIA d.o.o. Kerestinec s prezrentacijom sanacijskih materijala iz programa MAPEI, koji su primijenjeni i u ovom projektu.

Prije radnog dijela skupštine pozdravljeni su svi prisutni, a naročito gosti. Zamjenik načelnika Općine Štrigova Damir Kovačić, dipl.inf. pozdravio je sve prisutne te rekao da je jako sretan što je odabrano baš ovo mjesto i njihova općina za održavanje skupštine. Mirna Amadori, dipl.ing.građ. pozdravila je sve u ime Hrvatskog saveza građevinskih inženjera HSGI čiji je član i DGITM, a mr.sc. Martina Cesar-Kelemen, dipl.ing.građ. u ime Društva građevinskih inženjera i tehničara DGIT Varaždin.

Obje su izrazile zadovoljstvo s međusobnom suradnjom, te da se uvijek vrlo rado odazovu pozivu, isto kao što se i članovi DGITM odazovu događanjima u njihovom društvu. Predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva HKIG Nina Dražin Lovrec, dipl.ing.građ. ujedno i dopredsjednica Društva izvijestila je sve o novostima glede regulative u graditeljstvu. Izvršni i nadzorni odbor te stegovni sud, kao tijela DGITM-a, podnijeli su svoja izvješća o radu u razdoblju između dviju skupština, koja su jednoglasno prihvaćena.

Predsjednik Ratko Matotek, dipl.ing.građ. je podnio izvješće o svim aktivnostima u 2019. godini, kojih je bilo jako puno. Osim toga iznio je statističke podatke o broju članova po starosnim skupinama. Tako je najmanji broj članova starosti od 18 do 29 godina. Podjednak je broj članova u starosnim skupinama od 30 do 49 godina te iznad 50 godina. Plan Društva je za sljedeće razdoblje pokušati animirati mlađe kolege da se učlane.

Što se tiče financija ostvareni su prihodi za 24% više od plana, dok su pak s druge strane rashodi ostvareni samo u povećanju od 6% od planiranih, tako da Društvo posluje pozitivno. Nakon razrješenja svih tijela društva, skupština je izbrala novo-staro rukovodstvo za naredno dvogodišnje razdoblje.

Tako Društvo i dalje vodi predsjednik Ratko Matotek, dipl.ing.građ. a dopredsjednica je Nina Dražin Lovrec, dipl.ing.građ. Tajnica ostaje Ljiljana Tepavac-Kocijan, dipl.ing.građ. a blagajnica Đurđa Plavljanić, dipl.ing.građ. Ostali članovi Izvršnog odbora su Marija Halić, Ana Belčić, Nera Horvat, Josip Švenda, Zdravko Hunjadi, Vladimir Topolnjak, Ivan Kolarić, Rok Magdalenić i Saša Sabolić.

U Nadzornom odboru ostaju Dragutin Matotek kao predsjednik te Danica Medved i Pero Vidović. Stegovni sud čine Višnja Vugrinčić i Vjenceslav Hranilović te novi član Andrija Tekeli. Skupština je završila donošenjem plana rada za 2020. godinu predstavljen od novog-starog predsjednika. Na kraju skupštine je predsjednik društva Ratko Matotek, dipl.ing.građ. još jednom zahvalio svima prisutnima te izrazio iznimno zadovoljstvo što se opet odazvao tako veliki broj članova.

Uputio je čestitku za Božić i uspješnu novu 2020. godinu. Nakon skupštine je uslijedila svečana večera i degustacija vina te druženje svih članova, gostiju i domaćina uz dobar tamburaški sastav, čije note su dale još bolje raspoloženje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije