UDRUGA UDOMITELJA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

POSJET PREDSJEDNICI Pedesetak mališana i njihovih udomitelja kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović

Članovi Udruge udomitelja djece Međimurja imali su izuzetnu čast biti pozvani iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na svečanost otvorenja Adventa u Vili Prekrižje, sastavnom djelu kompleksa Ureda predsjednice na Pantovčaku

Pedeset uzbuđenih i razdraganih mališana u pratnji njihovih udomitelja posjetilo je Zagreb, odnosno Ured predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na Pantovčaku. Za odlazak u našu metropolu autobus im je osigurao gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak. S njima su bile i Melita Novak Ban i Petra Takač iz tima za udomiteljstvo čakovečkog Centra za socijalnu skrb.  

Tim povodom su djeca predsjednici donijela i prigodne darove. Jedanaestogodišnji Aleksandar Kovačić, mali umjetnik i biološko dijete udomitelja Anđelke i Dubravka, poklonio je portret koji joj je u tu svrhu naslikao, a ostala djeca lutkice s porukom ‘svako dijete treba obitelj’.

>>> POKLON PREDSJEDNICI Aleksandar Kovačić iz Mačkovca darovao Kolindi njezinu sliku​

– Inače, te lutkice izrađuju članovi Udruge sa željom da njima potaknu obitelji da otvore vrata svojih srca i domova djeci koja još uvijek žive u institucionalnom smještaju – čuli smo od supružnika Hoblaj, Marine i Vladimira, vodećih udomitelja u RH. Predsjednica je lutkice s veseljem prigrlila te im se svojim poziranjem s njima tako pridružila u promoviranju udomiteljstva.  

Dobili smo informaciju kako simpatične lutkice i snjegoviće s porukom ‘svako dijete treba obitelj’ možete i dobiti i vi ako za vrijeme Adventa u gradu Zrinskih posjetite štand Udruge udomitelja djece Međimurja te na taj način podržite njihovu misiju.

– Pokažite djeci bez adekvatne roditeljske skrbi da nisu sami, već da imaju veliku podršku lokalne zajednice! – poruka je udomitelja Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije