HUMANA GESTA

SVAKA ČAST Učitelji iz Pribislavca poklonili novac bolesnoj sumještanki Luki Lehkec

U redakciju su nam se javili i prosvjetari iz OŠ Vladimira Nazora Pribislavec koji su svoje neplaćene dane u štrajku odlučili iskoristiti na jedan posve drugačiji, i humani način

Obzirom na to da štrajk prosvjetara još traje i da su svi uporni u postizanju zahtjeva, i djelatnici OŠ Vladimira Nazora Pribislavec odlučili su se na humanitarni čin. Naime, oni su svojoj sumještanki maloj Luki Lehkec uplatiti iznos od 350 kn.

>> MALA HEROINA Djevojčica Luka (3,5) iz Pribislavca je teško bolesna: Pomognimo cvjetiću da nadvisi travu

– Ovo je poruka svima da se stvarno brinemo za djecu, te ćemo i dalje djelovati u humanitarnom tonu, rekli su nam učitelji iz OŠ Vladimira Nazora Pribislavec. 

O Luki smo već pisali, ona je djevojčica čiji mišići od rođenja ne rade što bi trebali. Ne podržavaju ju, osobito u području trupa. Zato su se Lukina leđa iskrivila u skoliozu (45 stupnjeva po Cobbu), kukovi su joj iščašeni i svaki je pokret, koji je djetetu prirodan, ona morala naučiti. Primjerice, sama je mogla sjesti tek s 13, a počela je puzati  s 20 mjeseci. 

Voli slaganje kockica, čitanje i razgovore o dinosaurima i zmajevima, čita enciklopedije o životinjama i o ljudskom tijelu, no najviše vremena pronalazi, a i najviše talenta pokazuje za crtanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije