OD SRIJEDE DO ČETVRTKA

TUHELJSKE TOPLICE 14. savjetovanje hrvatskih voćara: Zapaženi međimurski voćari i predavači

Među njima bili su i međimurski voćari, predvođeni Tomislavom Horvatom, predsjednikom Međimurske udruge za integriranu proizodnju voća i Mladenom Dobranićem, tajnikom udruge

Od srijede do četrvrtka u Tuheljskim Toplicama održano je 14. znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem koje je na prigodnoj svečanosti otvorila Marijana Petir, izaslanica hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a u radu je sudjelovalo stotinjak voćara.

Među njima bili su i međimurski voćari, predvođeni Tomislavom Horvatom, predsjednikom Međimurske udruge za integriranu proizodnju voća i Mladenom Dobranićem, tajnikom udruge.

Među govornicima iz naše županije bili su Irena Siladi i Milorad Šubić čija su izlagnja bila vrlo zapažena, a svoj udio korekto su odradili Tomislav Tomšić i Ivan Kudec članovi glavnog tijela Hrvatske voćarske zajednice. Tema ovogodišnjeg savjetovanja bila je ‘Jačanje konkurentnosti hrvatskog voćarstva’, a zaključak je kako treba poraditi na povećanju skladišnih kapaciteta za voće, suprostaviti se predvodnicima loše trgovačke prakse, uglavnom trgovačkih lanaca i velikih sustava, te se boriti protiv utjecaja lanaca na mnjenje kupaca.

Oranizatori savjetovanja bili su Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) i Hrvatska voćarska zajednica, dok je generalni pokrovitelj bilo Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Nije nevažno napomenuti kako su Terme Tuhelj bile odlični domaćin, i kako su dva savjetovanja ranije održana u Međimurskoj županiji. Slijedeće savjetovanje iduće godine viti će u jednoj od dalmatinsko-primorskih destinacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije