Projekt “Povijesno poučna pješačko biciklistička staza Nikola Zrinski”

Projekt “Povijesno poučna pješačko biciklistička staza Nikola Zrinski”

Načelnik Općine Donji Vidovec Josip Grivec bio je domaćin sastanka na kojemu je glavna tema bila realizacija zajedničkog projekta vezano uz obogaćenje turističke ponude istočnog Međimurja te općina uz rijeku Muru s mađarske strane.

Načelnici Josip Grivec, Marijan Varga i Mario Moharić prijatelje iz Mađarske upoznali su s turističkim potencijalima svojih općina, a načelnik Belezne Jancsecz Lajos i projekt menadžerica Gigler Ildikó pomno su pratili prezentaciju podržavši ovu inicijativu te će se uključiti u njenu realizaciju.

Sastanku su bili nazočni i ostali službenici Općine Belezna. Dogovoreno je kandidiranje projekta “Povijesno poučna pješačko biciklistička staza Nikola Zrinski” prema EU fondovima za koji su općine Donji Vidovec i Donja Dubrava prošle godine izradile idejni projekt.

U projekt se uključila i Općina Goričan, a na sastanku je dogovoreno da će se u projekt pozvati i ostale zainteresirane susjedne općine koje njeguju spomen na obitelj Zrinski, tj. na čijem području su Zrinski ostavili trag. Na kraju sastanka nastavak suradnje potvrdili su uz čašicu pravog i domaćeg vidovskog gvirca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije