Biciklistička staza i stipendije za bolje dane u Općini Selnica

Jesen koja je upravo započela je i označuje početak kraja mnogih aktivnosti i ubiranje plodova te njihovo pospremanje, no u Općini Selnica jesen će biti početak novih aktivnosti jer ljeto im je donijelo niz poteškoća koje su, sve je očitije prebrođene, dijelom i zaslugom i pomoći Hrvatske vlade.

Ljepši i bolji dani nastupaju već u utorak kada će započeti radovi na izgradnji pješačko-biciklističke staze u Ulici Zrinskih u Selnici (na slici), jednoj od najprometnijih ulica i cesta u naselju, ulice koja je ujedno i dio Županijske ceste Mursko Središće- Selnica-Prekopa.

Potom slijedi zaključenje natječaja za dodjelu studentskih stipendija, koje bi trebali dobiti svi studenti koji dostave zamolbe i to u iznosu od 300 kuna mjesečno, bez obzira na mjesto studija.

-To će općinu godišnje stajati oko 10.000 kuna, a broj dobitnika stipendije želi se zaključiti na 25 što je u okviru planova, mogućnosti i želja općine, kaže općinski načelnik Ervin Vičević, dodajući kako mu je želja da stipendije dobiju prvenstveno studenti s područja općine Selnica, ali nije nemoguće da ih dobiju studenti iz drugih dijelova županije i domovine.

Svim poteškoćama unatoč, Općina Selnica uspjela je tijekom minulih mjeseci kvalitetno urediti putove u Zaveščaku u dužini 800 metara (od kapele do kapele) i u Selnici u dužini od 650 metara (Koncovski put), u što je uloženo 130.000 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije