NAJNOVIJI FILM

PRIČA O NAJVEĆEM FRONTMENU EX-YU PUNK-ROCK SCENE Dokumentarni film ‘Tusta’ prikazuje se u CZK Čakovec

Nakon projekcije održat će se slušaona KUD Idijota i dobrog, kvalitetnog punka u Klubu Prostor- CeZaM Čakovec

Najnoviji film istaknute zagrebačke produkcijske kuće Factum i nagrađivanog redatelja Andreja Korovljeva o Branku Črncu Tusti, frontmenu najznačajnijeg punk-rock benda s ex-Yu prostora, u Čakovcu će se prikazati u subotu, 2. studenog u 20,30 sati u Centru za kulturu Šakovec.

Dugometražni dokumentarac Tusta približava nas životu Branka Črnca Tuste, frontmana legendarnog punk-rock banda KUD Idijoti iz Pule.

Kroz arhivske materijale i intervjue s gitaristom Sašom Milovanovićem Verudom, basistom Nenadom Marjanovićem Fricom, bubnjarem Diegom Bosuscom Pticom, te kolegama i suvremenicima, kao što su izdavač njihovih prvih albuma Boris Furlan, glazbeni kritičari Petar Janjatović i Dragan Kremer, glazbenici Zoran Predin, Damir Urban i Sejo Sexon, prvi dio filma govori o neočekivanom proboju i meteorskom usponu pulskog sastava.

Drugi čin ove specifične rock and roll priče posvećen je ograničenom djelovanju benda i zabranama koje su doživljavali uslijed rata i nacionalističkog ozračja u Hrvatskoj. Nepoljuljanih ideala i beskompromisnog stava, Tusta i KUD Idijoti bili su prvi hrvatski bend koji je nastupio u Srbiji nakon raspada SFRJ, na danas legendarnom koncertu u beogradskoj Hali sportova 2000. godine.

Konačno, u finalnom segmentu filma, redatelj Andrej Korovljev fokusira se na posljednje godine i prerani kraj Tustinog života kroz dirljiva svjedočenja članova obitelji i prijatelja, gdje otkrivamo njegovu manje poznatu, intimnu, ljudsku dimenziju bez koje ne bi mogao steći takav društveni značaj.

Projekcija u Čakovcu ima i memorijalni uvod. Dan ranije, 1. studenog 2019. u Klubu Prostor – CeZaM Čakovec (Ul. dr. Ivana Novaka 38) održat će se s početkom u 22,00 sata koncert – sedmi memorial We Salute You za Danka Topleka i Branka Črnca Tustu u sklopu kojeg će nastupati glazbeni sastav Mašinko, BKD i Tahijevi Kmetovi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije