PREPOZNALI KVALITETU PROJKETA

VRHUNSKO PRIZNANJE Europska nagrada za Dječji vrtić ‘Cipelica’ i njihov eTwinning projekt

Ova visoka europska nagrada još jednom dokazuje da je Dječji vrtić Cipelica u samom vrhu predškolskog odgoja i obrazovanja

Što znači biti aktivan član lokalne zajednice i kako se sve može doprinijeti razvoju demokratskih vrijednosti u društvu? Odgovore na ta pitanja odlučili su potražiti u waldorfskoj skupini Sunčeka Dječjeg vrtića Cipelica Čakovec.

Vođeni mišlju da je svaki korak važan za ostvarivanje zajedničkih ciljeva, pa i kad se radi o najmlađima, krenuli su zajedno sa svojom odgojiteljicom Milanom Hozmec u eTwinning projekt “sustainable development objectives” zajedno sa partnerskom školom iz francuskog grada Neuf-Brisacha i učiteljem Laurentom Lannierom.

Projekt se bazira na 17 globalnih ciljeva za održivi razvoj UN-a. Sunčeka su kroz 6 etapa projekta imala priliku surađivati sa Gradskim društvom Crvenog križa Čakovec, Međimurskom županijom, Srednjom školom Čakovec i prof. Miljenkom Hajdarovićem, učeničkim vijećem Gimnazije J. Slavenski i ravnateljicom Sandrom Breka Ovčar, kao i sa roditeljima djece iz skupine koji su aktivno podržavali svaki korak ovog projekta.

Tijekom cijelog trajanja projekta ideje su razmjenjivane sa učenicima francuske škole, te smo se zajedno veselili postignućima obje grupe djece.

Postignute rezultate odgojiteljica Milana Hozmec je prezentirala na Nacionalnoj smotri projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja za dječje vrtiće 2018. godine, kao i na stručno-znanstvenom skupu Dani predškolskog odgoja Čakovec 2018.

Projekt je nositelj nacionalne i europske eTwinning oznake kvalitete. Projektu i koordinatorima Milani Hozmec i Laurentu Lannieru je na ovogodišnjoj europskoj eTwinning konferenciji održanoj 24.-26.10. u Mandelieu-le-Napoule dodijeljena Citizenship award, čime je projekt dobio vrhunsko priznanje praktičara i stručnjaka najviše europske razine.

Ova visoka europska nagrada još jednom dokazuje da je Dječji vrtić Cipelica u samom vrhu predškolskog odgoja i obrazovanja ne samo na regionalnoj i državnoj razini već i europskoj, istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Cipelica, Gordana Šoltić Siladi

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije