PREKRASNE NOVE NOŠNJE

FOTO KU ‘Seljačka Sloga’ Prelog: Stiglo 12 novih kompleta narodnih nošnji posavskog kraja

- Izuzetno smo ponosni na realizaciju projekta pa smo tako izradili 12 kompleta ženskih i muških narodnih nošnji posavskog kraja - kaže predsjednik Srećko Lacković

Kulturna udruga “Seljačka sloga” Prelog osnovana je 1927. godine sa ciljem očuvanja kulturne baštine našeg kraja. Sedamdesetak članova ove udruge djeluje u folklornoj, dramskoj, dječjoj i tamburaškoj sekciji. Krajem 2017. godine proslavili su 90 godina  rada i postojanja.

Tijekom tih devedeset godina priločki je Ogranak Seljačke sloge postao jedno od najpoznatijih kulturno–umjetničkih društava, ne samo u Međimurju, nego i u Hrvatskoj kao istinski čuvari te baštine i ambasadori njezine prezentacije u zemlji i svijetu.

– Izuzetno smo ponosni na realizaciju projekta “Izrada nošnji posavskog kraja” pa smo tako izradili 12 kompleta ženskih i muških narodnih nošnji posavskog kraja, a ovim putem se zahvaljujemo Gradu Prelogu i poduzetništvu “Izrada Nošnji Adriana Etno” iz Sesveta na pomoći pri realizaciji projekta i prekrasnim narodnim nošnjama – rekao nam je predsjednik Srećko Lacković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije