ULAZ JE BESPLATAN

CENTAR ZA KULTURU U organizaciji udruge STRIPoblaČAK šesti Festival stripa u Čakovcu

Ovogodišnji festival posvećen je prerano preminulom kolekcionaru i članu udruge STRIPoblaČAK Robertinu Juraniću. Juranićeva kolekcija broji 18 tisuća stripova

Svi ljubitelji stripa i ilustracija ovog vikenda doći će na svoje. 6. Festival stripa, u organizaciji udruge STRIPoblaČAK održat će se od 12. do 14. rujna 2019. u Centru za kulturu Čakovec i Knjižnici ‘Nikola Zrinski’ Čakovec.

Festival započinje u četvrtak, 12. rujna 2019.otvorenjem izložbe ‘RETROSPEKTIVA: MENTOR I UČITELJ’, Krešimira Zimonića i Matije Pisačića. Pridružite im se na otvorenju izložbe s početkom u 19 sati.

U Maloj sceni ‘Vinko Lisjak’ prikazivat će se filmovi ‘Krug’ i ‘Zlatkine žute minute’, Krešimira Zimonića, te ‘Čoban’ Matije Pisačića s početkom u 19:30. Moderator izložbe je povjesničarka umjetnosti i galicistica Marta Horvat. Izložbu će otvoriti mag. hist. art. Maja Žvorc koja je ujedno zaslužna za odabir i postav radova.

U petak, 13. rujna 2019. u 18:00 sati u Knjižnici ‘Nikola Zrinski’ održat će se otvorenje izložbe ilustracija Maje Horvat. Maja Horvat, Čakovčanka s ljubljanskom adresom, vizualna je umjetnica i ilustratorica. Na ovoj se izložbi predstavlja sa crno bijelim ilustracijama i ilustracijama u koloru.

Strip radionica održat će se u petak, u ‘Knjižnici i čitaonici Šenkovec’. Vrijeme održavanja biti će objavljeno na Facebook stranici Udruge. Subota je rezervirana za Sajam stripa, ispred CZK-u Čakovec.

Ono što ovakve evente čini dodatno zanimljivim jest prilika osobno upoznati neke od svojih crtačkih i spisateljskih uzora s čijim ste junacima odrastali ili ih još uvijek pratite. Naravno tu je i neizostavno crtanje za publiku, gdje možete sjesti za stol s omiljenim autorima i porazgovarati dok oni stvaraju crtež samo za vas.

Ovogodišnji festival posvećen je prerano preminulom kolekcionaru i članu udruge STRIPoblaČAK Robertinu Juraniću. Juranićeva kolekcija broji 18 tisuća stripova. 2016., povodom Dana grada Čakovca predstavio je svoju kolekciju pod naslovom izložbe ‘Prvi strip’.

– Ulaz na sva događanja u sklopu Festivala je besplatan. Više informacija o festivalu i eventualnim promjenama satnice dostupni su na facebook stranici Udruge ‘STRIPoblaČAK’. Dolaskom na događanje pristajete biti na slikovnom materijalu – poručuju organizatori. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije