LJUDI OKO NAS

POVRATAK NA STAZE DJETINJSTVA Tomica se vraća obitelji, Muri i ribičiji, a radost su mu blizanci Borna i Jakov

S kotoripskim korijenima, 55-godišnji Tomica Gregurec, živi već 30 godina u dalekoj Australiji, no rodnoj Kotoribi redovito se vraća.

– Rado dolazim na staze djetinjstva, na obale naše Mure. Spominjem je jer sam uz nju vezan kako dječačić koji je ovdje, na njenim obalama, s ribičkim štapom u ruci provodio nezaboravne trenutke – priča danas Tomica i dodaje kako je sve to utjecalo da postane svestrani ribič.

– Svaki boravak u Kotoribi koristim za ribičiju, a sami ste svjedočili i nekim mojim ribičkim trofejima – rekao nam je u razgovoru.

Ovoga puta nije tako. Kaže neka ribe još malo narastu, a do onda će vrijeme provoditi  igrajući se s rođacima, dvogodišnjim blizancima, Bornom i Jakovom Kvakan koji ga obožavaju. Borna i Jakov su snovi njegove nećakinje Jelene koja je udajom preselila u Svetu Mariju.

No, Kotoriba i Sveta Marija su i suviše blizu da ih Tomica ne bi svakodnevno viđao.

– Ako sam već nekoliko puta mogao doći iz Australije, kaj je meni ‘skočiti’ do Svete Marije – kaže i dodaje ‘kak nema časa’ i da već smišlja planove za nove susrete  i vragolije s Bornom i Jakovom. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije