OKUPILI SE VATROGASNI VETERANI

FOTO Sportski susreti vatrogasnih veterana u Maloj Subotici: ‘Neka duh vatrogastva i dalje tinja u vama’

Susretu se odazvalo 14 natjecateljskih ekipa, jedna ženska, tri muške iz Slovenije i ostale iz Međimurske županije

Poruku iz naslova vatrogasnim veteranima je na Sportskim susretima veterana VZ MŽ i slovenskog Pomurja u pozdravnim riječima izrekao općinski načelnik Male Subotice Valentino Škvorc. Po sedmi puta susret je organizirao Klub vatrogasnih veterana VZ Međimurske županije. U ime MŽ sudionike natjecanja pozdravio je Mladen Novak, predsjednik Skupštine Međimurske županije.  

Na terenima NK “Spartak” u Maloj Subotici u subotu popodne, 24. kolovoza trajali su sportski susreti koji su se sastojali od sedam igara započevši s ručnom špricom uz rušenje meta te razne sportske igre sukladno sposobnostima članova Kluba. Susret vatrogasnih veterana imao je i međunarodni karakter jer su na susretu nastupili i vatrogasni veterani iz susjedne Republike Slovenije, a kao gosti ovdje su bili čelnici vatrogasnih veterana Varaždinske županije.

>> Sportski susreti vatrogasnih veterana u Maloj Subotici

Susretu se odazvalo 14 natjecateljskih ekipa, jedna ženska, tri muške iz Slovenije i ostale iz Međimurske županije.

Kao i lani najbolji su bili vatrogasni veterani VZPO Belica-Mala Subotica-Orehovica 1, drugi su bili natjecatelji VZPO Donji Kraljevec-Goričan 2, dok je treće mjesto pripalo prvoj ekipi iste Zajednice. Pobjednicima natjecanja pripao je po drugi puta prijelazni pehar, a oni će i dogodine biti domaćini osmih igara.

Kod žena je pehar za najbolje i jedine pripao natjecateljkama iz ekipe Čakovec 3 (Čakovec-Buzovec-Putjane). Kod Slovenaca su najbolji bili natjecatelji PGD Radmožanci, drugi su bili iz PGD Kobilje, a treći iz GZ Tišina. Svi su oni nagrađeni peharima, a nagrađen je i najstariji natjecatelj, Antun Gosarić iz D. Kraljevca jer se je natjecao s 87 godina.

Vrlo dobri domaćin bio je DVD Mala subotica u čije je ime natjecatelje i goste pozdravila njihova predsjednica Sandra Obadić. Uz nju, prigodnim su se riječima, prožetima čestitkama za upornost u igrama i zahvalama za ono što su do sada dali vatrogastvu obratili Mladen Novak, predsjednik Skupštine MŽ, Ivan Novak, predsjednik Kluba vatrogasnih veterana MŽ, Valentino Škvorc, načelnik Općine Mala Subotica, Jadranka Sermek, glavna sutkinja i predsjednica VZPO Belica-Mala Subotica-Orehovica te ispred VZ Međimurske županije njezin tajnik Nikola Besedić.

Natjecanje i program zatvaranja vodio je Dragutin Trupković, član Predsjedništva VZ Međimurske županije. Posebni gost natjecanja bio je Ivan Krištofić, počasni zapovjednik VZ Međimurske županije, a oni su bili ti koji su najboljima uručili nagrade. U ime gostiju iz Slovenije natjecatelje su pozdravili Franc Šinko, predsjednik Pomurske regije GZ Slovenije te Janez Neolic, predstavnik GZ vatrogasnih veterana Lendave.

Susrete su korektno sudili vatrogasni suci: Jadranka Sermek, Nikola Besedić, Marijan Hižak i Robert Ban. Uz natjecatelje ovdje je bila i njihova pratnja pa je tako danas na Spartakovim prostorima bilo blizu dvjestotinjak vatrogasaca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije