SVETI MARTIN NA MURI

VIDEO I FOTO OPG Hažić ugostio tradicionalno pokretanje klopoteca uz vino, svirku, domaće delicije i – klopot

- Smatra se da iza današnjeg datuma grožđe počinje sazrijevati, bobice postaju mekanije, sakupljaju šećer, a samim time postaju primamljive pticama. Tu u priču dolazi klopotec koji ih tjera svojim glasnim klopotom - kaže Tatjana Hažić

Povodom blagdana Sv. Bartola, na imanju obitelji Hažić u Svetom Martinu na Muri održan je tradicionalan obred pokretanja klopoteca, inače simbola zrenja grožđa i približavanja berbama.

>> OPG Hažić ugostio pokretanje klopoteca uz vino, svirku i domaće delicije

Nakon jučerašnjeg trčanja po vinogradu, sportskog događaja Gorički trail u sklopu manifestacije ‘Dani turizma’, obitelj Hažić je u subotu, 24. kolovoza upriličila ‘Postavljanje klopoteca’ čiji su organizatori sedmu godinu u nizu. 

– Smatra se da iza današnjeg datuma grožđe počinje sazrijevati, bobice postaju mekanije, sakupljaju šećer, a samim time postaju primamljive pticama. Tu u priču dolazi klopotec koji ih tjera svojim glasnim klopotom otkud i potječe tradicija koju na ovaj način pokušavamo zadržati među nama, objasnila je Tatjana Hažić, voditeljica OPG-a Hažić.

Iznad rodnog vinograda, u ugodnoj atmosferi Vinske kuće, smjestili su se brojni domaći i strani posjetitelji koji su uživali u laganoj svirci Srećka i Hrvoja Krištofića aka Like Father Like Son Banda, domaćoj zlevanki s aronijom, vinu te klopota oživjelog klopoteca.

Djelić atmosfere pogledajte u videu i fotogaleriji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije