VIDOVSKI ZLATARI

LOV NA ZLATARSKI PRSTEN U zlatarsku sridu gađat će se 4. kolovoza

Turistička manifestacija koja je spoj ovdašnje tradicije ispiranje zlata i hrabrih Vidovskih voki uz gađanje prstena i niz drugih popratnih sadržaja.

Članovi Moto nautičkog kluba Vidovski zlatari Donji Vidovec vrše intenzivne pripreme za svoju tradicionalnu manifestaciju ‘Lov na zlatarski prsten’ koja će ove godine doživjeti svoje deveto izdanje.

Manifestacija je to koja ima turistički značaj, a povezana je s tradicijom ispiranja zlata u ovome kraju, a vezana je i za legendu o hrabrosti Donjovidovčana u borbi protiv Turaka koje su potom nazvani Vidovski voki.

Deveti Lov na zlatarski prsten bit će održan u nedjelju, 4. kolovoza na odvodnom kanalu HE Dubrava kod donjovidovskog mosta. Natjecanje se sastoji od spusta čamcem niz kanal u kojem su dva veslača i jedan alkar koji u dvije vožnje nastoje sakupiti što veći broj bodova. Osim toga manifestacija će biti obogaćena nizom popratnih sadržaja.

Manifestacija će započeti u 12 sati mimohodom čamaca na vozilima i paljenjem svijeća žrtva zadnjeg rata ispred mjesnog Doma kulture. U 13 sati je okupljanje i prijava sudionika natjecanja koje će započeti u 14 sati.

Vrijedni evidentičari, predvođeni predsjednikom Nenadom Lukšom i klupskom ‘Katicom za sve’ Draženom Lukšom, kažu kako je svaka manifestacija znala u prosjeku okupiti preko 500 namjernika, a sveukupni broj dosadašnjih natjecatelja je nešto manji. Ne dvoje da tako neće biti i ove godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije