ŽUPA SVETI Martin na Muri

FOTO Prečasni Ivan Herceg proslavio 20 godina svećeničke službe

Za svećenika je zaređen 1999. godine. Godinu dana bio je župni vikar u Župi Vidovec kod Varaždina, a 2000. prvi varaždinski biskup monsinjor Marko Culej imenovao ga je upraviteljem Župe Sveti Martin na Muri

Kako je to zavrijedio svojim predanim služenjem katoličkoj crkvi, 19-godišnjim upravljanjem Župom Sveti Martin na Muri, gospodskim i pastirskim odnosom prema ljudima, društvu, svojim kolegama, posebice prema starijima, mladima i kolegama, svečano, ponosno i radosno, posljednjeg dana lipnja i na blagdan svetih Petra i Pavla, prečasni Ivan Herceg, proslavio je svojih 20 godina svećeničke službe.

U prepunoj župnoj crkvi prečasni Herceg svetu misu suslavio je s tridesetak svećenika u zajednštvu za oltarom s generalni vikarom monsinjorom Antunom Perčićem i prečasnim Ivanom Hrenom, svećenikom Zagrebačke biskupije. Propovijedao je velečasni Mladen Vidak svećenik Sisačke biskupije, koji je govorio o pred 20 godina mladom i danas toliko godina starijem svećeniku Ivanu Hercegu, rodom iz Župe Višnjica te o lijepim i teškim trenutcima ovog poslanja.

Na svetoj misi bili su i načelnik svetomartinske općine prof. Dražen Crnčec, njegov zamjenik Martin Srša, središćanski gradonačelnik Dražen Srpak, članovi domaćih DVD-a, UDVDR-a i mnogi drugi. Misno slavlje svojim pjevanjem i glazbom uljepšao je domaći Župni Mješoviti pjevački zbor, a na kraju misnog slavlja sve je slavljenik pozvao na druženje kod Župnog dvora.

Osim što je župnik, prečani Herceg je od 2017. godine i dekan Štrigovskog dekanata, napisao je i monografiju Župe Svetog Martina biskupa i među prvima je otvorio internetski portal svoje sadašnje župe. Uvijek je imao ima korektan odnos s autorom ovog članka i našim i vašim portalom, koji mu čestitaju jubilej.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije