LIKOVNO UDRUŽENJE ČAKOVEC

FOTO U čakovečkoj dvorani Scheier otvorena izložba radova polaznika sekcije Artelje

U sekciji sada ima sto dvadeset članova od kojih je dvadesetak odraslih i stotinjak djece. Naš najmlađi član ima četiri, a najstariji devedeset i dvije godine

U petak, 28. lipnja u dvorani Scheier otvorena je dvanaesta  izložba zajedničkih radova Likovnog udruženja Čakovec, sekcije Artelje.

Ova sekcija djeluje već jedanaest godina unutar Likovnog udruženja Čakovec, koja se bavi edukativnim radionicama za djecu i odrasle. Svoje radove javnosti predstavili su sto dvadeset i jedan polaznik Arteljea. Predstavljena likovna djela izvedena su u različitim umjetničkim tehnikama poput akvarela, tuša, flomastera, ugljena, tempere i akrila.  

– Sve je započelo prije dvanaest godina kad je osnovana sekcija Artelje. U početku je bilo dvadesetak polaznika i to većinom odraslih te nekoliko djece. Danas je situacija u potpunosti drugačija, tako da u našoj sekciji sada ima sto dvadeset članova od kojih je dvadesetak odraslih i stotinjak djece. Naš najmlađi član ima četiri, a najstariji devedeset i dvije godine – s osobitim ponosom kazao je Toni Fažon, voditelj Likovnog udruženja Čakovec.

U radu i edukaciji u Arteljea sudjeluje četiri voditelja koji su  podijeljeni u dvanaest grupa. Predavači su akademski slikar Veljko Posavec, učiteljica likovnog odgoja Ana Golubić Brozović, učiteljica likovnog odgoja Marina Mrazović i voditelj Likovnog udruženja Čakovec Toni Fažon.

  – Ono što spaja sve članove Arteljea je zajednička želja za otkrivanjem novih svjetova, novih tehnika, novih načina izražavanja svojeg individualnog osjećaja za likovni umjetnost. Kroz različite tehnike, crtače i slikarske, naši polaznici uz razgovore, promatranja, igru pokušavaju stvarati vlastiti izraz na papiru ili platnu.

U tom stvaranju potrebno ih je usmjeravati, poticati na promatranje i stvaranje vlastitog mišljenja i vlastite ideje kako vidljivo pretočiti u osjetilno i spoznajno – kazao je Toni Fažon.

Kako je bilo na otvorenju izložbe pogledajte u našoj galeriji fotografija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije