EKOLOŠKI OSVIJEŠTEN

UMJESTO PLASTIČNIH U lokalima mladog Josipa Repalusta dobit ćete biorazgradive slamčice

U svojim lokalima u Draškovcu i Donjoj Dubravi odlučio je postepeno izbaciti plastične predmete iz upotrebe, a prve na listi bile su klasične plastične slamke

Od svibnja ove godine u lokalima ‘Rok’ Draškovec i ‘Stop’ Donja Dubrava gosti će u piću dobiti biorazgradive, kompostirajuće i nimalo štetne za ljudsko zdravlje, slamčice proizvedene od obnovljivih materijala.

Svjestan globalnog problema masovnog korištenja plastike koje rezultira golemim povećanjem otpada, 29-godišnji poduzetnik Josip Repalust iz Preloga odlučio je pridonijeti zaštiti okoliša te postepeno izbaciti plastične predmete iz upotrebe u vlastitim lokalima. Prve na listi bile su klasične plastične slamke.

Naime, kako svoju odluku objašnjava naš sugovornik, da bi se proizvela plastična slamka potrebno je nekoliko sekundi, koristi se svega nekoliko minuta te je nakon toga potrebno oko 500 godina da se razgradi, dok se biorazgradiva slamka u vodi otapa nakon 60 minuta.

– Posvećeni smo očuvanju okoliša i vjerujemo da je ovo, iako malen, itekako vrijedan korak ka smanjenju plastičnog otpada. Svjesni smo štete i s vremenom planiramo naći zamjenu za većinu plastičnih proizvoda koje koristimo u lokalima Rok i Stop, a nadamo se da ćemo time potaknuti ostale ugostiteljske objekte na slično razmišljanje, ističe Josip kojeg u namjeri podržavaju djelatnici lokala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije