JELKINIH STO LET

STOLJEĆE ŽIVOTA BAKE JELKE Župan Posavec čestitao stoti rođendan Jeleni Hudiček!

Većinu života provela je u Donjem Vidovcu, a danas živi u Čakovcu. Iako je život nije mazio, vesele je naravi, a kako kažu njezini najbliži, uvijek je prilikom obiteljskih druženja najljepše pjevala međimurske pjesme

Život piše priče, a nekoliko svojih, emotivni i toplih priča ispričala je Jelena Hudiček koja slavi veliki stoti rođendan. Kćer, sestra, majka, supruga, baka, prabaka… dijelovi su bogatog i inspirativnog života naše slavljenice koja je prepričala svoje lijepe i manje lijepe životne trenutke. 

Baka Jelena, iako danas živi u Čakovcu, većinu svog života provela je u Donjem Vidovcu, gdje je kao i većina njenih sumještana živjela od poljoprivrede. Ostavši bez supruga u II. svjetskom ratu, sama je podigla dvojicu sinova. Iako je život nije mazio, njeni najbliži opisuju ju kao iznimno pozitivnu osobu, vesele naravi koja je uvijek prilikom obiteljskih druženja najljepše pjevala međimurske pjesme.

Među brojnim čestitarima koji su joj došli stisnuti ruku bio je i župan Međimurske županije Matija Posavec i zamjenik župana Josip Grivec. Jednoj od najstarijih Međimurki župan Posavec čestitao je na doživljenom stoljeću života te izrazio želju da se i sljedećih godina viđaju slaveći troznamenkaste rođendane.

Načela kojima se tijekom života vodila baka Jelena utkana su u međimurski narod, istaknuo je župan Posavec.

– Koliko god lijepo, zasigurno nije lako doživjeti stotu, naročito ako vas život nije mazio, a činjenica je i da ste prošli tri rata i nadživjeli osam papa – kazao je Župan. Baka Jelena dala je županu i recept za dugovječnost.

– Srečen je čovjek ki f trdi zemlji zlatno zrnje sadi, na stolu mu kuruzni kruh diši i u dobremi ljudmi v miru Božjem dogo živi – rekla je. Dragoj baki Jeleni, želimo još puno zdravlja, osmijeha, topline i ljubavi u krugu obitelji i među svojima najmilijima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije