SVEČANA SJEDNICA

DAN OPĆINE ŠENKOVEC Saša Horvat: ‘Već 10 godina uspijevamo realizirati barem jednu kapitalnu investiciju godišnje’

Na kraju svečanosti uručena su općinska priznanja ženskom timu Karate centra Šenkovec i Mariji Đeri iz Udruge umirovljenika, podružnica Šenkovec, dok je povelju za 25 godina djelovanja primila Udruga Sport za sve Šenkovec

Danas je u dvorani SRC Goričica održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Šenkovec. Na taj se način, uz niz drugih programa, obilježava Dan Općine Šenkovec 22. svibnja.

Predsjednik tamošnjeg općinskog vijeća Antun Juras uvodno je govorio o postignućima u proteklih godinu dana, s posebnim naglaskom na socijalne programe kojima općina izlazi ususret svim generacijama mještana. Povodom 20. obljetnice Dječjeg vrtića Vrapčić Šenkovec njegova ravnateljica Melita Pergar izrazila je zadovoljstvo stalnim rastom broja polaznika, kojih je danas 114 u četiri skupine, a o njima brine 15 djelatnika. Odnedavno se provodi i program ‘Svi u vrtić’ u sklopu kojeg je produženo radno vrijeme i uvedeni su novi programi.

Načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat izrazio je zadovoljstvo što svake godine uspiju realizirati barem jedan kapitalni projekt.

– Ove će godine to biti dogradnja dječjeg vrtića, za što smo dosada utrošili 2,2 milijuna kuna iz općinskog proračuna. Vjerujem da ćemo već slijedećeg mjeseca otvoriti novi dio ukupne površine oko 150 četvornih metara, najavio je Horvat. Rekao je da će se općina kreditno zadužiti za milijun kuna kako bi se ova investicija privela kraja, ali i da bi početkom rujna otpočela izgradnja nogostupa u Knezovcu. Ukupna vrijednost investicije, kojom će se riješiti i odvodnja oborinskih voda, iznosi oko 8 milijuna kuna, a u najvećem dijelu će je financirati Županijska uprava za ceste i Hrvatske vode.

– Zadovoljan sam što uvrštavanjem u 7. skupinu, prema novoj klasifikaciji, procijenjeni kao visoko razvijena općina, ali naša uspješnost u realizaciji projekata ne bi smjela biti povod da nam se otežava pristup novim natječajima, naglasio je Horvat.

Na njega se nadovezao međimurski župan Matija Posavec rekavši da je nepravedno što država administrativnim preprekama kažnjava razvijene.

– Država ne bi smjela kočiti uspješne, kakvih je u Međimurju mnogo, jer se na taj način ne potiče jednakost i ravnomjerni razvoj. Čestitam Općini Šenkovec što je, unatoč tome, realizirala brojne projekte od vitalnog značaja za mještane, a i mi smo se uključili u obnovu ovdašnje škole vrijednu oko 3,3 milijuna kuna, rekao je župan Posavec.

Dodao je da će županija Općini Šenkovec pomoći s 300 tisuća kuna u opremanju vrtića, ali i drugim razvojnim programima.

Okupljene je pozdravio i načelnik prijateljske Općine Krašić Josip Petković Fajnik, a u programu su nastupili mališani iz Dječjeg vrtića Vrapčić i zbor Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec.

Na kraju svečanosti uručena su općinska priznanja ženskom timu Karate centra Šenkovec i Mariji Đeri iz Udruge umirovljenika, podružnica Šenkovec, dok je povelju za 25 godina djelovanja primila Udruga Sport za sve Šenkovec.

Obilježavanje Dana općine Šenkovec nastavlja se proslavom 20. obljetnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, podružnice Šenkovec te koncertima grupa Vigor i Crvena jabuka u petak i subotu, 24. i 25. svibnja na SRC Gorčica.

Uoči svečane sjednice predstavnici općine, braniteljskih udruga, 112. brigade i obitelji položili su vijence i zapalili svijeće uz spomenik poginulim braniteljima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije