OBLJETNICA

FOTO Međimurski branitelji iz Čakovca i Goričana na 27. godišnjici osnutka 106. HVO oraške brigade

Dvojica pripadnika 54. SPB Čakovec stradala su na području oraške općine, a na cijelom području Posavine nekoliko naših međimurskih branitelja je poginulo, dok ih je mnogo više ranjenih

U srijedu, 15. svibnja na 27. godišnjici osnutka 106. oraške brigade bili su predstavnici udruga iz Međimurske županije, Mladen Magdalenić, predsjednik Kluba 54. SPB Goričan i Pavo Jazvić, predsjednik HVIDR-a Jug Čakovec.

– Dvojica pripadnika 54. SPB Čakovec stradala su na području oraške općine, a na cijelom području Posavine nekoliko naših međimurskih branitelja je poginulo, dok ih je mnogo više ranjenih. Ovom prilikom razgovarali smo i o postavljanju spomen ploče za naše poginule branitelje – rekao je Mladen Magdalenić.

Naše dvije udruge već nekoliko godina odazivaju se na poziv organizatora iz Orašja i na taj način prisjećaju se starih ratnih dana koje su proveli u ovim pitomim posavskim krajevima. Nakon službenog dijela i svete mise, nastavljeno je druženje na Oraškim bazenima uz ručak i domoljubnu glazbu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije