ZABORAVITE NA BRIGE

UZ MAJČIN DAN Udruga žena Slakovec organizira ‘Majuško španceraje’

- Dođite i prošećite našom šetnicom, kroz livade, polja i šumu - poručuju.

Udruga žena Slakovec i ove godine u povodu Majčinog dana organizira ‘Majuško španceraje f Slakovcu”. – Dođite i prošećite našom šetnicom, kroz livade, polja i šumu – poručuju.

‘Majuško španceraje’ će se održati na Svjetski dan sunca 12. svibnja 2019.

– Svibanj je predivan mjesec pun događanja i upravo stoga je odabran za naše Španceraje, jer 15. svibnja je Međunarodni dan obitelji, a 29. svibnja Svjetski dan sporta – ističu u Udruzi.

Majčin dan je 12. svibnja u čast na Annu Marie Jarvis, koja je 1907. godine u Graftonu svojom gestom “odredila” kojeg datuma je  Majčin dan. Ona je nakon druge godišnjice smrti majke, osnovala Memorial Mothers Day Meeting na kojem je u mjesnoj crkvi ženama podijelila 500 bijelih karanfila, kao znak ljubavi i pažnje prema ženama, majkama i bakama.

Tom je gestom željela pokazati ljubav prema preminuloj majci. Stoga je američki predsjednik Woodrow Wilson proglasio 1914. godine Majčin dan u svibnju nacionalnim praznikom. Toga dana se majke i bake darivaju cvijećem.

– U našem ‘Majuškom španceraju’ spojeno je zapravo sve, druženje obitelji i prijatelja, šetnja, odmor, razonoda, ljubav u zajedništvu i slozi. Šečući zaboravljamo na brige i oslobađamo se stresa koji je danas veliki neprijatelj našem zdravlju. Dođite i prošećite zajedno s nama, zaboravite na brige i proveselite se s prijateljima – poruka je iz Udruge žena Slakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije