DANI MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

FOTO Na svečanoj sjednici zaslužnim Međimurkama i Međimurcima uručene Nagrade Zrinski i Povelje

Ovogodišnji dobitnici prestižne nagrade Zrinski su OPG-u Srpak iz Hodošana, Tamburaški sastav KUD-a Belica, Županijska liga protiv raka Čakovec, Josip Ceilinger i Petar Sabol

Povodom obilježavanja Dana Međimurske županije te Spomendana pogibije Frana Krste Frankopana i Petra Zrinskog u ponedjeljak, 29. travnja održana je središnja svečanost, sjednica Skupštine Međimurske županije u čakovečkom Centru za kulturu.

Svečanoj sjednici već je tradicionalno prethodilo odavanje počasti polaganjem vijenaca u Perivoju Zrinskih kod Spomen obilježja smrtno stradalim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata Međimurske županije.

Samoj svečanosti u CZK Čakovec prisustvovali su brojni gosti iz svih sfera društvenog života Međimurja i šire. Tijekom programa goste su pozdravili domaćini, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem te predsjednik Skupštine Međimurske županije, Mladen Novak sa zamjenicima, Dragutinom Glavinom i Franjom Makovcem.

Uz prezentaciju izuzetnih uspješno završenih projekata u prethodnoj godini, međimurski župan najavio je i daljnji tok razvoja i ulaganja. Također, naglasio je važnost hrabrog čina Zrinskih te istaknuo uspješnost Međimurske županije u odnosnu na ostatak Hrvatske.

– Vjerujem kako imamo razloga za optimizam i zadovoljstvo, jer budućim generacijama ostavljamo uređenu infrastrukturu u nasljeđe. Uvijek i u svemu najvažniji su ljudi, a upravo međimurski čovjek je osnovni preduvjet svakog društvenog, gospodarskog i političkog razvoja. Kad se drugdje rušilo, međimurski čovjek je radio i svojim žuljevima stvarao nove vrijednosti, rekao je Matija Posavec uz čestitku Dana Međimurske županije.

Okupljenima su se prigodnim govorom obratili i Mladen Novak, zatim potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta Darko Horvat te saborska zastupnica Sunčana Glavak

Pozdrave je u ime Kolinde Grabar-Kitarović prenio posebni savjetnik Mate Granić, koji je istaknuo kako je Međimurska županija ona koja od svih u Hrvatskoj najbolje koristi blagodati ulaska u Europsku Uniju. Također, tijekom same svečane sjednice podijeljene su i nagrade Međimurske županije.
Osobe koje ostavljaju trag u našoj sredini, ovogodišnji dobitnici Povelja su Ivan Zvonar iz Varaždina, Štefanija Jambrošić iz Gornjeg Kraljevca, Franjo Patafta iz Mihovljana, Biserka Goričanec iz Murskog Središća, Udruga Gardruža iz Gardinovca, Dubravko Lesar iz Čakovca, Franjo Patafta iz Strahoninca i Zdravko Kolar iz Strahoninca.
Ovogodišnji dobitnici prestižne nagrade Zrinski su OPG-u Srpak iz Hodošana za uzornu organizaciju poljoprivredne proizvodnje, Tamburaški sastav KUD-a Belica, Županijska liga protiv raka Čakovec u povodu 20 godina djelovanja, Josip Ceilinger za izvanredna postignuća u zaštiti prirode i okoliša i Petar Sabol za postignute izvanredne rezultate u fotografskoj djelatnosti i promociji Međimurja.  

Svojim izvedbama, svečanom ambijentu doprinijeli su Rebecca Posavec i TS Belica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije