UVIJEK MARLJIVI MEĐIMURCI

FOTO Međimurci navek nekaj deljaju – dokazali su to na čakovečkom Trgu Republike

U Čakovcu je održana manifestacija 'Kaj Međimurci delaju dok nikaj ne delaju' na kojoj su svoje proizvode, rukotvorine, zanate i umijeća predstavili izlagači, OPG-ovi, predstavnici udruga i zadruga...

U bogatom programu ovogodišnjih Dana Međimurske županije i ove se godine našlo prostora za izlaganje tradicijskih rukotvorina, zanata, umjetnina i domaće hrane s poljoprivrednih gospodarstava. 

Izlagači su njime tijekom prijepodneva dobrano popunili glavni čakovečki trg. Svoje su radove i proizvode izlagale udruge iz svih krajeva Županije, a u sklopu manifestacije imena “Kaj Međimurci delaju dok ništ’ ne delaju”.

Manifestaciju rukotvorstva uz najveće dane organizirala je Turistička zajednica Međimurske županije. Što smo toga prijepodneva mogli vidjeti na štandovima? Kako nam je rekla Iva Vurušić Mađarić iz TZ Međimurske županije danas je ovdje bilo 17 štandova, najviše unatrag nekoliko godina.

– To je znak da Međimurci uvijek nekaj deljaju – rekla je pola u šali, a pola u zbilji naša sugovornica. Ovdje smo vidjeli ruku djela OPG-ova, tradicijske zanate rukotvorine nekih međimurskih udruga žena, bili su tu prehrambeni proizvodi, a što je bio i razlog za zadovoljstvo organizatora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije