HEROINA IZ MEĐIMURJA

EU LOKALNI HEROJ Melani Boris iz Lapšine titula za veliku podršku i pomoć studentima s invaliditetom

Mlada studentica Melani Boris osoba je sa stopostotnim invaliditetom, što je nikako ne sprječava u ostvarenju vlastitih ciljeva. Jedna od pet hrvatskih junaka koji nose ovu titulu je upravo naša Međimurka Melani Boris. Čestitamo!

Ambiciozna Međimurka Melani Boris odnedavno ponosno nosi status ‘EU lokalni heroj’, titulu koju joj dodjeljuje Europska unija u sklopu kampanje ‘EU Protects’.

Mlada studentica Melani Boris osoba je sa stopostotnim invaliditetom, što je nikako ne sprječava u ostvarenju vlastitih ciljeva. Nakon završene srednje Ekonomske i trgovačke škole u Čakovcu upisala je fakultet u Zagrebu koji sada uspješno privodi kraju. 

Uz studentska ostvarenja, Melani već nekoliko godina niže i poslovne uspjehe u Zagrebu. Korisnica je usluga podrške Udruge za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom ‘Zamisli’, od 2016. godine dio je njihova Erasmus+ projekta ‘Podrška studentima s invaliditetom’, voditeljica je projekta ‘Osobni asistent’ te sudjeluje u kampanji koja zahtijeva osiguranje stambenog prostora i potrebne podrške mladima s invaliditetom koji žele samostalno živjeti.

Kao kruna upravo tom dugogodišnjem zalaganju u Udruzi Zamisli, Melani je dobitnica statusa ‘EU Lokalni heroj’. Ta je titula namijenjena pojedincima koji provode aktivnosti financirane sredstvima Europske unije, čijom se provedbom štite svi građani EU i njihove obitelji. 

– Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj je sudjelovalo na svečanoj konferenciji predstavljanja Europskih snaga solidarnosti u sklopu koje je održana i svečana dodjela nagrada ‘Za najinkluzivniji projekt EU-a’, gdje smo mi kao Udruga dobili 2. nagradu za projekt ‘Podrška studentima s invaliditetom’. 

Održala sam govor u znak zahvale na dodijeljenoj nagradi i tako je sve počelo! Prepoznali su moj rad kroz rad Udruge i odlučili mi dodijeliti status ‘lokalnog heroja’ – stoji u objašnjenju nagrade, koje je za AMPEU ispričala Melani.   

Lokalnih heroja ima u svakoj su zajednici, regiji, u svakoj zemlji Europske unije, a njihov rad ostvaruje velik utjecaj. Junaci su to koji zajedno čine Europu boljim mjestom za život, a jedna od pet hrvatskih junaka koji nose ovu titulu je upravo naša Međimurka Melani Boris. Čestitamo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije