EKO INICIJATIVA

FOTO Eko akcija: Djelatnici tvrtke LPT iz Preloga zasukali rukave i krenuli u čišćenje okoliša

U okviru programa 'Eko inicijative' koji je tvrtka LPT d.o.o. Prelog implementirala 2016. godine tvrtka redovito organizira različite društveno odgovorne akcije.

U subotu, 23. ožujka, a povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, organizirali su akciju čišćenja okoliša uz obalu rijeke Drave. Kako kaže Mario Matić, voditelj programa ‘Eko inicijative’, sudionici ove eko akcije su očistili okoliš uz obalu rijeke Drave, vikend naselje, kanal i uz glavnu cestu na dužini od mosta koji vodi na prelošku Marinu do crkve Sv. Huberta.

– Ovim putem bih pohvalio vrijedne i marljive sudionike eko akcije, djecu djelatnika LPT-a Tenu Bartolić, Leonu i Tea Kladić, koji su pratnji svojih roditelja dali značajan doprinos uspješnosti ove eko akcije. Cilj nam je djecu učiti koliko je važno čuvati naše vode i okoliš – rekao je Matić.

Količina i vrsta otpada koju su prikupili ukazuje na činjenicu da svijest pojedinaca i čitave zajednice o važnosti očuvanja prirode i dalje nije na adekvatnom nivou. Naime, sakupili su najraznovrsniji otpad: plastične i staklene boce, vrećice, metalne folije, papir, karton, kanistre od ulja i pelene.

– Neodgovorni pojedinci se trebaju ekološki osvijestiti te im mi svojim primjerom želimo ukazati na problem bacanja otpada u vode i okoliš – poručuju sudionici Eko akcije, te ujedno apeliraju na Grad Prelog da osiguraju veći broj koševa za otpad uz šetnice obale rijeke Drave.

Matić za kraj u ime onih koji su za čišći i ljepši okoliš poručuje: ‘Čuvajmo vodu i čuvajmo okoliš radi zdravije budućnosti nas i naše djece! Svatko može dati svoj mali doprinos u čišćenju okoliša, a ako do sada niste, počnite od danas i učite vašu djecu koliko je važno da otpad završi na za njega namijenjenom mjestu!’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije