U ČAKOVEČKOM PARKU

MEĐIMURSKI SOKOLARI Svojim pticama grabljivicama tjeraju vrane i druže se s građanima

Međimurske sokolare Ivana Horvata iz Donjeg Kraljevca, Dragutina Kontreca iz Domašinca i Zlatka Habuša iz Belice zatekli smo u čakovečkom parku s pticama grabljivicama

Sreli smo ih u subotu na rubu čakovečkog Perivoja Zrinskih. Neobična trojka s pticama na rukama, osim što su tu bili glede rastjerivanja vrana, oni su ovdje bili spremni dati edukativne savjete o pticama koje su držali na podlakticama. Predivne ptice mirno su promatrale znatiželjnike, oni njih, i slušale  priče o sebi.  

>> VIDEO Borba protiv vrana – ptice grabljivice u čakovečkom Perivoju Zrinski

– A da bi rekli sve o njima nije dovoljno pričati samo u prolazu – rekli su sokolari. Pohvalili su učitelje nekih škola koji ih pozivaju u svoje sredine kako bi se učenici pobliže upoznali s grabljivicama i saznali pravu istinu o njima.

Bilo je onih koji su skupili hrabrosti pa ih i dotaknuli, no bilo je i onih koji su metodom pokušaja i pogreške pokušali doći do saznanja s kojom se to vrstom ptica druže. U svakom slučaju, zanimanje je bilo zadovoljavajuće pa neka i ovaj prilog bude poziv onima koji žele upoznati te ptice da prošeću parkom i potraže sokolare. Neće požaliti…

– Ovakav pristup je dobar i za same ptice jer se i one više navikavaju na ljude pa je lakši rad s njima – rekao je Ivan Horvat, svjetski poznati sokolar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije