Drugi bio Gi Forum

TERME SVETI MARTIN Rudolfa Steinera u svijetu cijene i poznaju više nego doma

Filozof, društveni reformator, pedagog i znanstvenik svjetskog glasa dr. Rudolf Steiner, rođen je 27. veljače 1861. godine u Donjem Kraljevcu, gdje se danas nalazi centar s njegovim imenom i koji baštini i promiče njegov nauk, pogčavito u svezi hrane

Povodom 158. rođendana dr. Rudolfa Steinera, Centar dr. Rudolf Steiner je u subotu, 2. ožujka 2019. u Termama Sveti Martin, priredio 2. bio Gi Forum i Otvorenje radova na biodinamičkom vrtu, te druga događanja posvećena ovom velikom filozofu, društvenom reformatotu, pedagogu inanstveniku svjetskog glasa.

Na Forumu je bilo stotinjak ljudi, a prvi događaj bio je otvorenje radova na biodinamičkogm vrtu ukrasnog bilja u Termama Sveti Martin što su zajednički obavili Helmy Abouleish, predsjednik DEMETER internationala iz Egipta, Dijana Posavec, ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu, Igor Nekić, generalni direktor Termi Sveti Martin i Matija Posavec, međimurski župan.

Zatim je održana BIO Forum konferencija, vrlo zanimljiva i dinamična Panel diskusija, konzumiran biodanimčki objed, te je na kraju potpisan Memorandum o suradnji Centra dr. Rudolfa Steinera, Agronomskog fakulteta u Zagrebu i Heliopolis Universiteta Cairo. Potpise su stavili Dijana Posavec, dr.sc. Zoran Grgić i Helmy Abouleish. Potom je u Donjem Kraljevcu na Steinerovoj rodnoj kući otkrivena interpretacijska 
ploča i održana Steinerova večer.

Na različite načine na Forumu su bili i govorili Rudi Grula iz Turirstičke zajednice MŽ, Jelena Berečić iz Terma Sveti Martin, Ivan Jakovčić, zastupnik u EU parlamentu, dr.sci. Josip Križanić, saborski zastupnik, Krešimir Ivnčić iz Ministarstva poljoprivrede, Valter Flego, istarski župan, Branka Markužić iz Grada Zagreba, Mladen Jakopović iz HGK i Josip Posavec, negdašnji međimurski župan i suradnik u projektu, dok je moderatorica bila Amalka Vukelić.

Najdomljiviji i najobjektivniji među svima koji su nešto rekli bio Rudi Grula koji je rekao kako uzalud sve, sva tehnika, logistika i vrtovi, ako neće biti ljudi, a njih je sve manje to je istina i samo tko neće ili ne žili vidjeti može suprotno tvrditi.

Isto tako, Grula je rekao, istina nešto manje i drugi, kako je dr. Rudolf Steiner, te njegov nauk cjenjeniji u svijetu nego u njegovoj zemlji. Jednako je istina i hvala Bogu što je tako, da su Terme sveti Martin, istinski podržavatelj, otkupitelj i okupitelj biodinamičke proizvodnje, od mjesnih, ali i regionalni uzgojitelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije