TJEDAN PSIHOLOGIJE

FOTO U Čakovcu otvoren ovogodišnji Psihošpancir, započeo je tribinom Medijska pismenost

U Čakovcu započeo stručni skup Psihošpancir kojeg organizira Društvo psihologa Varaždin uz suorganizaciju Međimurskog veleučilišta u Čakovcu i Sveučilišta Sjever SC Varaždin

Povodom obilježavanja Tjedna psihologije, manifestacije koju je u Hrvatskoj pokrenulo
Hrvatsko psihološko društvo 2008. godine, psiholozi u cijeloj Hrvatskoj održavaju predavanja, radionice, tribine i sličan besplatan sadržaje za građane, nastojeći promovirati struku i pokazati svu širinu djelovanja psihologa u zajednici.

Tim je povodom Društvo psihologa Varaždin četvrtu godinu za redom organiziralo stručni skup Psihošpancir uz suorganizaciju Međimurskog veleučilišta u Čakovcu i Sveučilišta Sjever SC Varaždin. 

Stručni skup psihologa i psihijatara u Čakovcu ove se godine održava tekućeg vikenda, 15. i 16. veljače u prostorijama Međimurskog veleučilišta, gdje je danas u 14 sati službeno otvoren. U Varaždinu na Sveučilištu Sjever bit će upriličen u ponedjeljak, 18. veljače.

Sudjelovanje na konferenciji potpuno je besplatno za sudionike te su vrata od jutra bila otvorena za sve, kako stručnjake, tako i one van struke zainteresirane za zanimljive psihologijske teme. 

Na samom početku današnjeg svečanog otvorenja posjetitelje je pjesmom počastila ženska vokalna skupina Stridone iz Štrigove, dok je uvodna riječ pripala organizatorici Psihošpancira, kliničkoj psihologinji Županijske bolnice Čakovec Andreji Bogdan.

– Nadam da će naš dvodnevni boravak u Čakovcu građanima omogućiti sudjelovanje na predavanjima njihovog polja interesa te da će iz bogatog ovogodišnjeg programa, koji obuhvaća 150 predavača, svatko pronaći nešto za sebe. Sutrašnji program počinje od 10 ujutro i traje do 20 sati, a odvijat će se u sedam dvorana – kazala je. 

Dobrodošlicu gostima u ime domaćina poželjela je dekanica Međimurskog veleučilišta doc. dr. sc. Nevenka Breslauer, dok se u ime uzvanika obratio ravnatelj ŽB Čakovec Robert Grudić.

Ovogodišnji Psihošpancir započeo je tribinom Medijska pismenost na kojoj su svojim izlaganjima sudjelovali politolog dr. sc. Nikola Baketa, etnolog dr. sc. Sandi Blagonić, novinarke Aleksandra Ličanin i Marija Barić te spec. psihijatar Živko Mišević. Tribina je bila namijenjena novinarima, studentima novinarstva, kao i ostaloj zainteresiranoj publici. 

Uvodna predavanja održali su prof. dr. sc. Zoran Zoričić s temom Klubovi liječenih alkoholičara u RH, zatim prof. dr. sc. Dubravka Miljković koja je pričala o temi Smijeh kao lijek te prof. dr. sc. Ante Bagarić s predavanjem pod nazivom Ovisnost i kriminal. 

Na Psihošpanciru se uz brojne teme iz opće psihologije već tradicionalno održavaju tematski simpoziji: simpozij Psihologija sporta i rekreacije, simpozij Psihologija za poduzetnike, simpozij Sestrinstva, te poseban okrugli stol namijenjen učenicima srednjih škola na kojem će se predstaviti studiji psihologije i studij Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta.

Simpozij Psihologija za poduzetnike namijenjen je svima koji se bave poduzetništvom ili planiraju otvoriti vlastito poduzeće, ali i svim zainteresiranim građanima. Predavači su psiholozi i drugi stručnjaci s bogatim iskustvom u upravljanju ljudskim resursima i vođenjem tvrtki kao Boris Blažinić, Željka Kamenov, Matej Sakoman, Aco Momčilović i drugi.

Za sportaše, trenere i svima koji se vole baviti sportom, rekreacijom i sportskim temama svake godine pripremama se i simpozij Psihologija sporta i rekreacije, a ove godine dolazi Sandra Šučurević, Monika Vandero Humljan i Monika Vidaković iz Mentalnog treninga Zagreb, a uz njihove radionice zanimljiva predavanja održat će Matej Fiškuš, Davor Trokter i drugi psiholozi.

Simpozij Sestrinstva okuplja medicinske sestre i tehničare s temama iz sestrinstva, palijativne skrbi i primaljstva, a ove godine uz Marijanu Neuberg, Irenu Canjuga, Valentinu Novak, Renatu Marđetko, Nataliju Dumbović, Karmen Cecarko, Eriku Spirić, u programu sudjeluju i studenti Sestrinstva sa Sveučilišta Sjever.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije