NOĆ MUZEJA

VIDEO I FOTO Noć muzeja u Muzeju Međimurja Čakovec ponovo oduševila

U Noći muzeja pridružila im se i vrijedna zbirka Danijela Režeka

Muzej Međimurja Čakovec ove se godine dvanaesti put za redom priključio organizaciji jedne od najposjećenijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj – Noći muzeja. U petak, 1. veljače djelatnici MMČ-a organizirali su prigodan program u jutarnjim i večernjim satima, dok je sama Noć muzeja službeno otvorena u 18 sati.

U ime Međimurske županije otvorenju je nazočila pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač, koja se na samom početku obratila svim posjetiteljima  u prepunoj Dvorani za svečane namjene MMČ-a.

>> Noć muzeja u Muzeju Međimurja Čakovec ponovno oduševila

Sve prisutne pozdravila je i ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec Maša Hrustek Sobočan, koja je potom zahvalila na velikom odazivu, kao i na velikoj donaciji Danijela Režeka. Naime, donacija Muzeju sastoji se od 97 predmeta iz njegove privatne zbirke umjetničkih predmeta na temu bika koja će biti izložena u Svečanoj dvorani MMČ-a.

– Gospodin Režek postao je vrlo bitna povijesna i legendarna osoba našeg grada Čakovca, kao i cijelog Međimurja, a posebno je bitan i za nas u Muzeju. Zaslužan je i za dopremanje ostavštine našeg poznatog skladatelja Josipa Štolcera Slavenskog, čija je memorijalna zbirka i danas ovdje izložena, a pomogao nam je i na brojnim manjim projektima – rekla je.

Osobitu vrijednost Zbirci s naglaskom na motiv bika daju djela Dušana Džamonje, Vojina Bakića, Borke Avramove, Janeza Boljke, Hanibala Salvara, Vere Dahjt Kralj, Vladimira Pecića te brojnih drugih renomiranih domaćih i stranih autora različitih generacija.

U programu otvorenja sudjelovala je i ženska vokalna skupina Stridonne iz Štrigove, likovni kritičar Milan Bešlić, kao i autorica postava stalne izložbe muzejska savjetnica Erika Nađ-Jerković, dok je predstavljena i knjiga Hrvoja Hitreca pod nazivom ‘Samo sreća, ništa drugo’ – romansiran životopis Nikole VII. Zrinskog. O autoru i njegovu djelu govorio je mr. sc. Zlatko Bacinger.

Nakon službenog djela otvorenja posjetitelji su imali priliku besplatno razgledati stalni muzejski postav, izložbu ‘Domorodci! Međimurci! Suženjstvu je našemu kraj!’ kao i digitalni sadržaj osmišljen kroz redovnu djelatnost muzejskih djelatnika. Pogledajte djelić atmosfere Noći muzeja u MMČ…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije