MJESEC ČAJA

FOTO Osnovnoškolci razgledali barokno posuđe u Muzeju i uživali u čaju

U prostorijama Muzeja Međimurja okupili su se učenici drugog razreda Treće osnovne škole uz pratnju nastavnica Zdenke Novak i Helene Vresk Milović

U dvorani Muzejskog informativnog centra Muzeja Međimurja Čakovec danas (4. prosinca) je održana prva edukativno-kreativna radionica u sklopu obilježavanja Svjetskog dana čaja. Vrijedni djelatnici MMČ ponovno su pripremili brojne radionice te vrste, koje će se održati tijekom prosinca, pa je tako u utorak, 4. prosinca održana Čajanka uz predavanje.

>> Čajanka u Muzeju Međimurja Čakovec

U prostorijama Muzeja Međimurja okupili su se učenici drugog razreda Treće osnovne škole uz pratnju nastavnica Zdenke Novak i Helene Vresk Milović, gdje su sudjelovali na edukativno-kreativnoj radionici. Radionica je osmišljena u tri dijela, a započela je razgledavanjem zbirke posuđa koja sadrži keramičke, metalne i staklene predmete iz baroknoga razdoblja.  

Mališane je muzejom provela voditeljica radionice i muzejska pedagoginja Ines Virč, dok je u drugom dijelu radionice održano predavanje o povijesti čaja i zanimljivostima pod vodstvom vlasnika čakovečke trgovine Čokočaj Krešimira Šoštarka.

Učenici su saznali otkud čaj potiče te kako je otkriven, koje su prednosti svakodnevne konzumacije čaja te karakteristike određenih vrsta. Po završetku edukativnog dijela, djeca su isprobala čaj od šumskog voća uz kolačiće koje su im pripremile djelatnice MMČ. Treći dio radionice bio je potpuno kreativan, a učenici su izradom papirnatih šalica čaja po želji pokazali svoju maštovitost.

 – Organizacijom radionica ovakve vrste tijekom cijelog mjeseca želimo obilježiti Svjetski dan čaja. Većina radionica je već popunjena, no poradit ćemo na dodatnim terminima kako bi svi došli na red. Sljedeća radionica bit će podijeljena na dva dijela poradi velikog broja učenika, a tada će kreativni dio radionice biti odrađen izradom posuđa od gline – rekla je voditeljica radionice Ines Virč te najavila kako su već u planu i radionice u siječnju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije