MURSKO SREDIŠĆE

FOTO Lovačko društvo Zec: Novi član izradio novu čeku na lovačkoj remizi

- Postavljanju ove čeke veliki doprinos dali su moje kolege i lovci Dalibor Tekeli i Boško Pevec koji je i njezin konstruktor, naglašava Igor Novak novi član LD Zec Murskog Središća.

Na svršetku studenog i pred nadoalzeću zimu, Lovačko društvo Zec iz Murskog Središća, bogato je za novi lovačko tehnički objekt ili čeku, koju je povodom svog učlanjenja u birano društvo središćanskih lovaca, uz ogromnu pomoć lovaca i kolega, osobito Dalibora Tekelija i Boška Peveca podigao (iz(g)radio) Igor Novak iz Toplica Sveti Martin.

Lovačko društvo Zec Mursko Središće predvođeno predsjednikom Stjepanom Jalšovcem i lovnikom Željkom Sršanom, Novaku je izrazilo dobrodošlicu i povjerilo mu obilazak i nadzor lovišta, a on sretan i zadovoljan prigodom završetka poslova na čeki, nam je rekao: 

– Prvo, jako sam sretan, zadovoljan i ponosan što sam član i dio Lovačkog društva Zec Mursko Središće, a čeku sam izradio ili podigao jer je to i nekakvo nepisano pravilo za nove članove, ali prvenstveno kao znak zahvalnosti za dobrodošlicu te zato jer postoji potreba za ovakvim objektima u lovištu. Na remizi, središnjem dijelu lovišta Lovačkog društva Zec Mursko Središće ova čeka ima prvenstvenu namjenu služiti lovcima za osmatranje stanja divljači,a prema stanju određuje se odstrel.

Sve čeke, pa tako i ova ‘moja’ postavljaju se na mjestu gdje divljač ima svoje migracijske puteve i kako je lovcima prvenstveni zadatak brinuti o broju, zdravlju, vrsti i kvaliteti divljači, čeka im je tu od velike pomoći. Osim čeke ovom prigodom postavili smo solište i hranilište kako bi životinje što lakše i mirnije preživjele zimu i sve što ona donosi’.

Igorovu čeku pregledali su članovi društva i potvrdili kako zadovoljava sve standarde, a potom su svi zajedno blagovali po lovačkom običaju uz oganj u prirodi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije