UČENIK SREDNJE ŠKOLE PRELOG

BRONCA! Amos Novak brončani na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu

Kup završava u srijedu, 28. studenog, a Luksemburg je ponovo mjesto susreta za preko 3000 kuhara i slastičara iz svih krajeva svijeta.

Na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu regionalni tim Varaždinske županije osvojio je brončanu medalju u kategoriji tople kuhinje!

Regionalni tim Varaždinske županije natjecao se u sastavu: Marin Sambolek (Hotel Turist), Marin Pozder (Restoran Bedem), Vanja Orban (Restoran Miramare, Otok Sv. Nikola Valamar), Ivan Tomas (Restoran Fontana Crnković), Karlo Štorga (Restoran Bedem) i Amos Novak (pomoćnik Hotel Turist).

Amos Novak je učenik 3. KU razreda Srednje škole Prelog. S obzirom da Amos ima svega 18 godina i još ide u srednju kuharsku školu, dobiti mogućnost na ovakvom prestižnom natjecanju uistinu je fantastičan uspjeh i čast. Uspjeh je još veći nakon osvajanja bronce.

Lucija Vrček (Hotel Turist) nastupila je individualno te je jučer osvojila diplomu u kategorijiKulinarska umjetnost. U timu je i Bojan Bohorč – predsjednik Udruge kuhara Varaždinske županije.

Svjetski kulinarski kup najveće je kulinarsko natjecanje na svijetu koje se održava u sklopu EXPOGAST sajma u Luksemburgu već preko 40 godina. Kup završava u srijedu, 28. studenog, a Luksemburg je ponovo mjesto susreta za preko 3000 kuhara i slastičara iz svih krajeva svijeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije