DJEČJE CARSTVO

KAO IZ BAJKE Danijela Kreslin iz Orehovice otvorila dječju igraonicu Dječji svijet Luna

Tridesetpetogodišnja poduzetnica Danijela Kreslin iz Orehovice pobrinula se za dobrobit i sigurnost mališana, tinejdžera i roditelja tog područja.

Otvorenjem rođendaonice Dječji svijet Luna, mještanima je pružila mjesto za rođendansko slavlje, zabavu ili pak odmor uz kavu, čaj ili sok, kako za isto ne bi morali voziti do Čakovca ili dalje. Već ovih dana mališani uživaju u sadržaju čarobnog dječjeg svijeta, a Danijela ih dočekuje s osmijehom!

Novitet u Orehovici ostvaruje pozitivne reakcije svih dobnih skupina

Naime, na području općine Orehovica ne postoji sličan prostor, adekvatno mjesto primjereno djeci i tinejdžerima te rođendanskim slavljima i ležernom druženju. 

– U ulozi majke s troje djece primijetila sam da u Orehovici i široj okolici nema adekvatnog mjesta gdje bi roditelji s djecom mogli realizirati rođendanska slavlja ili dječje aktivnosti popraćene zanimljivim sadržajem. Igraonicu i rođendaonicu vidjela sam kao savršeno rješenje za djecu današnjice, koja neprestano traže nove izazove i nemoguće im je u svemu udovoljiti kod kuće. Naišla sam na mnogo pozitivnih komentara i drago mi je što imam odobrenje okoline – ispričala je.

Danijelin je cilj na jednom mjestu objediniti raznovrstan sadržaj koji će biti privlačan svim dobnim uzrastima. Tako se Dječji svijet Luna sastoji od velike rođendaonice sa zabavnim sadržajem, kutka za mlade s PlayStation igrama i filmovima te ‘zdravog’ kafića, gdje se roditelji, bake i djedovi mogu opustiti nakon svakodnevnih aktivnosti. 

– Jasno je da tinejdžeri ovog doba već traže mjesto za izlazak i druženje. Kao majka jednog, odlučila sam im pružiti mjesto u kojem će se oni osjećati ugodno, a ja ću znati da su u sigurnim rukama. U ovom sam prostoru i ja odrastala, što je bio poticaj da ga pretvorim u mjesto koje će pripomoći sretnijem i zdravijem odrastanju naših mališana – dodaje naša sugovornica.

Od ideje do realizacije uz pomoć obitelji i prijatelja

Svakodnevni rad na preuređenju objekta trajao je dva mjeseca, a Danijela ističe kako su pripomogle njezine prijateljice i obitelj. S obzirom na to da prostor sadrži crteže, od velike su pomoći bili i umjetnice s područja Međimurja.

– Prilagodba objekta bila je jedan velik projekt u kojem su se zaista iskazali svi moji bližnji kao i poznanici. Trud je rezultirao prostorom koji djeci pruža dodatno veselje kad nas posjete, a sadrži crteže brojnih omiljenih likova iz poznatih crtića. Uređenju je pridonijela i moja struka, stoga sam na brojnim detaljima radila sama – rekla je Danijela koja je pohađala Tekstilno-tehnološki fakultet u Varaždinu.

Autorski potpisi na zidovima ostavile su tri kreativne umjetnice – studentica mariborske Akademije likovne umjetnosti i oblikovanja Jelena Polgar, učiteljica likovne umjetnosti u Osnovnoj školi Donji Kraljevec Gabrijela Binder te osnovnoškolka Anja Kovačić

Danijela Kreslin u ovaj je projekt zakoračila s plemenitim ciljem, što dokazuju sretna lica mališana s područja općine Orehovica, koji svakodnevno posjećuju Dječji svijet Luna i uživaju u sadržaju. Kako izgleda ovo maštovito mjesto možete pogledati u nastavku!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije