VELIKI USPJEH

EUROPA ŠAMPION Engleska gušanka iz Dekanovca najbolja u Danskoj!

Plava ženka Ivice i Stjepana Pintarića titulu je osvojila s maksimalnih 97 bodova

Višestruki Europa šampioni i Europa majstori uzgoja engleskih gušana, Ivica i Stjepan Pintarić (Hekari) iz Dekanovca ponovno osvajaju titulu Europa šampiona od svih Engleskih gušana na EE Europskoj izložbi za sve sekcije malih životinja u Danskoj. Ovakve EE Europske izlozbe odvijaju se svake tri godine diljem Europe.

Trebalo je mnogo truda i pripreme da se golubovi pokažu jer su putovali 25 sati i presli  skoro 2000 kilometara iz Hrvatske prema Danskoj. Na toj izložbi je izloženo sveukupno oko 20 tisuća malih životinja raznih pasmina.

– Naša plava ženka osvojila je titulu Europa šampiona s 97 bodova, što je najviše moguće, rekla su nam Ivica i Stjepan, ponosni na novu titulu. Oni su inače članovi Udruge uzgajivača malih životinja Nedelišće, kao i Hrvatskog nacionalnog kluba uzgajatelja velikog i patuljastog engleskog gušana, koji se bavi samo tom pasminom.

– Pozivamo sve ljude da dođu od 11. do 13. siječnja 2019. godine u Nedelišće na Internacionalnu izložbu engleskih gušana gdje će doći uzgajivači iz cijele Europe, a moći će se vidjeti oko 500 engleskih gušana u 8 boja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije