HVALEVRIJEDNA AKCIJA

FOTO Rotary klub Čakovec aukcijom vina pripomoći će opremanju i razvitku laboratorija robotike Tehničke škole Čakovec

Ukupno će se nabaviti 14 modela Raspberry PI i 8 robotskih manipulatora ili robotskih ruka i 1 komplet simulacijskog industrijskog pogona, kako bi svako radno mjesto u učionici imalo potrebnu opremu za rad

U okviru svojih redovnih aktivnosti Rotary klub Čakovec u ponedjeljak, 5. studenog okupio je brojne donatore u čakovečkom Hotelu Park s ciljem prikupljanja sredstva za opremanje laboratorija robotike Tehničke škole u Čakovcu. U svojih dvadeset godina postojanja održali su brojne hvalevrijedne akcije, a jedna od tih je i današnja Humanitarna aukcija vina, gdje su glavni donatori eminentni proizvođači vina Krauthaker, Cmrečnjak, Štampar i Lebar. 

>> Humanitarna aukcija vina Rotary kluba Čakovec za opremanje laboratorija robotike Tehničke škole u Čakovcu

Do sad su uspješno opremali i Županijsku bolnicu Čakovec, Caritas, dječji vrtić u Ivanovcu i humanitarnim akcijama pomagali na području Međimurske županije. Kako bi unaprijedili razinu školstva, ove godine prikupljali su donacije za opremanje laboratorija robotike Tehničke škole Čakovec.

– Ukazale su se prilike da ostvarimo priču koju već duže vrijeme govorimo, a članovi Rotary kluba Čakovec pokazali su senzibilitet za obrazovanje i STEM područje. Našoj će školi ova pripomoć biti dodatni impuls za priču koja nas očekuje s Centrima kompetentnosti, a taj će laboratorij robotike biti zametak jednog novog suvremenog laboratorija u okviru Tehničke škole Čakovec.

Nabavit će se manji roboti i manja pomagala, a ono što slijedi su veći industrijski roboti u našoj školi. Na jednostavnijim robotima učenici stječu osnovna znanja da bi kasnije mogli upravljati s većim. Financijska vrijednost iznosi 30.000 kuna, gdje najvećim dijelom doprinosi Rotary klub, a sredstva će osigurati i Tehnička škola Čakovec – rekao je ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka.

Ukupno će se nabaviti 14 modela Raspberry PI i 8 robotskih manipulatora ili robotskih ruka i 1 komplet simulacijskog industrijskog pogona, kako bi svako radno mjesto u učionici imalo potrebnu opremu za rad.

– Međimurska županija podržava svaku inicijativu, koja je usmjerena na osnovnu poruku solidarnosti, tolerancije i humanosti po čemu je Međimurje prepoznatljivo. Svaka organizacija, koja djeluje s tim ciljem, usmjerava svoje slobodno vrijeme i energiju u humanost i brigu za bližnjeg, nailazi na podršku od naše strane.

Pametno usmjeravaju prikupljena sredstva i donacije, u ovom slučaju na obrazovanje, koje je u Međimurju generalno na prvo mjestu. Drago nam je da se ovogodišnjom donacijom posvećuju opremanju radiona u Tehničkoj školi Čakovec, koja ima državne i europske prvake iz područja strojarstva – akciju je podržao Matija Posavec.

Ukupno će se nabaviti 14 modela Raspberry PI i 8 robotskih manipulatora ili robotskih ruka i 1 komplet simulacijskog industrijskog pogona, kako bi svako radno mjesto u učionici imalo potrebnu opremu za rad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije